Marokkolainen lihapata

Marokkolainen lihapata

Aprikoosit antavat padalle makua ja rakenetta, rapeat granaattiomenan siemet heinoa hapokkuutta.
Arvioi (4)

Minun arvosanani

Marokkolainen lihapata

Aprikoosit antavat padalle makua ja rakenetta, rapeat granaattiomenan siemet heinoa hapokkuutta.

Annoslukumäärä
  • 500 luutonta naudan etuselkää tai lapaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl Arla Meijerivoita
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 maustemitallinen mustapippuria
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • ½ rkl kiinalaista soijakastiketta
  • 3 dl vettä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen chili
  • ½ granaattiomena
  • 10 kpl kuivattuja aprikooseja
  • 1 rkl Arla Meijerivoita
  • 1 tl kanelia
  • 1½ tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 dl paahdettuja manteleita
  • 2 rkl silputtua minttua
  • 2 dl Ingman luonnonjogurttia

Ohjeet

Kuutio liha noin 3x3 cm paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna pata, lisää voi ja ruskista liha pienissä erissä. Lisää sipuli, lihaliemikuutio, tomaattipyree ja vesi. Anna padan hautua noin tunnin. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista siemenet ja hienonna chili. Poista siemenet granaattiomenasta. Hienonna aprikoosit. Paista valkosipuli ja chili voissa. Sekoita joukkoon kaneli ja kumina. Lisää pataan mausteseos ja aprikoosit. Anna kiehua vielä muutama minuutti. Lisää joukkoon granaattiomenat ja mantelit. Ripottele päälle minttua. Tarjoile jogurtin ja kurkumalla maustetun couscousin kera.

Vinkit

Peruslihapataa kannattaa valmistaa ison annoksen kerralla, osan voi pakastaa.

Suositellut tuotteet