Marokkolainen lihapata

Marokkolainen lihapata

Arvioi

(7)

Aprikoosit antavat padalle makua ja rakenetta, rapeat granaattiomenan siemet heinoa hapokkuutta.

Ainekset

Annokset
  • 500 luutonta naudan etuselkää tai lapaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 maustemitallinen mustapippuria
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • ½ rkl kiinalaista soijakastiketta
  • 3 dl vettä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ punaista chiliä
  • ½ granaattiomenaa
  • 10 kpl kuivattuja aprikooseja
  • 1 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 tl kanelia
  • 1½ tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 dl paahdettuja manteleita
  • 2 rkl silputtua minttua
  • 2 dl Ingman luonnonjogurttia

Tee näin:

Tee näin:

Kuutio liha noin 3x3 cm paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna pata, lisää voi ja ruskista liha pienissä erissä. Lisää sipuli, lihaliemikuutio, tomaattipyree ja vesi. Anna padan hautua noin tunnin. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista siemenet ja hienonna chili. Poista siemenet granaattiomenasta. Hienonna aprikoosit. Paista valkosipuli ja chili voissa. Sekoita joukkoon kaneli ja kumina. Lisää pataan mausteseos ja aprikoosit. Anna kiehua vielä muutama minuutti. Lisää joukkoon granaattiomenat ja mantelit. Ripottele päälle minttua. Tarjoile jogurtin ja kurkumalla maustetun couscousin kera.

Vinkki

Peruslihapataa kannattaa valmistaa ison annoksen kerralla, osan voi pakastaa.