Marokkolainen lihapata

Marokkolainen lihapata

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(8)

Marokkolainen lihapata saa makua ja rakennetta ihanista aprikooseista ja rapeat granaattiomenan siemet tuovat lihapataan heinoa hapokkuutta.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 500 luutonta naudan etuselkää tai lapaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 maustemitallinen mustapippuria
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • ½ rkl kiinalaista soijakastiketta
  • 3 dl vettä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen chili
  • ½ granaattiomena
  • 10 kpl kuivattuja aprikooseja
  • 1 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 tl kanelia
  • 1½ tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 dl paahdettuja manteleita
  • 2 rkl silputtua minttua

Lisää herkullisia ideoita

Tee näin:

Tee näin:

  1. Kuutio liha noin 3x3 cm paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna pata, lisää voi ja ruskista liha pienissä erissä.
  2. Lisää sipuli, lihaliemikuutio, tomaattipyree ja vesi. Anna padan hautua noin tunnin ajan.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista siemenet ja hienonna chili. Kuori granaattiomena. Hienonna aprikoosit.
  4. Paista valkosipuli ja chili voissa. Sekoita joukkoon kaneli ja kumina.
  5. Lisää pataan mausteseos ja aprikoosit. Anna kiehua vielä muutama minuutti.
  6. Lisää joukkoon granaattiomenan siemenet ja mantelit. Ripottele päälle minttua.
  7. Tarjoile valmis marokkolainen lihapata jogurtin ja kurkumalla maustetun couscousin kera.

Vinkki

Peruslihapataa kannattaa valmistaa ison annoksen kerralla, osan voi pakastaa.

Katso myös nämä