Marja-rahkapiirakka

Marja-rahkapiirakka

Rahkapiirakka on oikea klassikkoherkku. Tässä rahkapiirakan reseptissä on kuorrutus sekä runsaasti marjoja.
Arvioi (1)

Minun arvosanani

Marja-rahkapiirakka

Rahkapiirakka on oikea klassikkoherkku. Tässä rahkapiirakan reseptissä on kuorrutus sekä runsaasti marjoja.

Reseptistä valmistuu 1 piirakka

Rahkatäyte

Kuorrutus

  • 1 dl tomusokeria
  • vajaa 1 rkl vettä
  • 2 dl mustikoita ja vadelmia
  • 1 kananmuna vatkattuna

Ohjeet

Murenna hiiva kulhoon. Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Kaada neste hiivan päälle ja liota hiiva. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikina. Kohota leivinliinan alla noin 40 minuuttia. Sekoita rahkatäytteen ainekset keskenään. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kumoa taikina jauhotetulle leivinlaudalle. Kaulitse taikina noin 2 cm paksuksi levyksi ja aseta se leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Painele taikinan keskiosaa hieman litteämmäksi jotta rahkatäyte ”asettuu” siihen paremmin. Levitä rahkatäyte taikinalle. Jätä noin 2 cm taikinareunat. Kohota noin 30 minuuttia. Ripottele marjat piirakan pinnalle ja voitele reunat munalla. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä ritilällä. Sekoita tomusokerista ja vedestä kuorrutus. Koristele rahkapiirakka kuorrutuksella.

Suositellut tuotteet