Marja-rahkapiirakka

Marja-rahkapiirakka

60+ min
Rahkapiirakka on oikea klassikkoherkku. Tässä reseptissä marjapiirakka saa täyteläisen kuorrutuksen ja pinnalle runsaasti marjoja!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan rahkapiirakka murentamalla hiiva ensin kulhoon. Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Kaada neste hiivan päälle ja liota hiiva. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikina. Kohota leivinliinan alla noin 40 minuuttia.
  • Sekoita rahkatäytteen ainekset keskenään. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  • Kumoa taikina jauhotetulle leivinlaudalle. Kaulitse taikina noin 2 cm paksuksi levyksi ja aseta se leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Painele taikinan keskiosaa hieman litteämmäksi jotta rahkatäyte ”asettuu” siihen paremmin.
  • Levitä rahkatäyte taikinalle. Jätä noin 2 cm taikinareunat. Kohota noin 30 minuuttia. Ripottele marjat piirakan pinnalle ja voitele reunat munalla.
  • Paista rahkapiirakka uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä ritilällä. Sekoita tomusokerista ja vedestä kuorrutus. Koristele rahkapiirakka kuorrutuksella.
Valmis!

Ainekset

Hiivaa
25 g
75 g
2½ dl
Sokeria
¾ dl
Suolaa
½ tl
Kardemummaa
1 tl
Vehnäjauhoja
7 dl
Rahkatäyte
400 g
Kananmunia
2
Sokeria
1¾ dl
2 dl
Kuorrutus
Tomusokeria
1 dl
Vettä
vajaa 1 rkl
Mustikkaa ja vadelmia
2 dl
Kananmuna vatkattuna
1
Lisää herkullisia ideoita
Mamman marjapiiras
60+ min
Mamman marjapiiras
(15)