Lohikiusaus

Lohikiusaus

Perinteinen lohikiusaus on helppo ja nopea ruoka arkeen. Tarjoile herkullinen lohikiusaus voinokareen ja sitruunalohkojen kera. Kokeile reseptiä jo tänään!

Tee näin:

Lohikiusaus
  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Aloita lohikiusaus leikkaamalla ensin lohi ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi sitten perunat.
  • Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi. Kuullota sipuli voissa pannulla miedolla lämmöllä.
  • Lisää kerroksittain perunat, lohi, sipuli ja tilli voideltuun uuninkestävään vuokaan. Jätä päällimmäiseksi perunakerros.
  • Sekoita munat, maito, suola ja pippuri, ja kaada seos perunoiden päälle.
  • Paista lohikiusaus uunin alaosassa noin 30 minuuttia.
  • Lohikiusaus on valmis, kun se on hyytynyt keskeltä ja saanut kauniin kullanruskean värin.
  • Tarjoile lohikiusaus voinokareen ja sitruunalohkojen kera.
Valmis!

Ainekset

Lohikiusaus
Suolattua ja marinoitua lohi
300 g
Sipuleita
Keitettyjä, kylmiä perunoita
800 g
Silputtua tilliä
½ dl
Kananmunia
4
4 dl
Suolaa
½ tl
Valkopippuria
1 tl
Tarjoiluun
Sitruuna lohkoja
Lisää herkullisia ideoita
Kasviskiusaus
60+ min
Kasviskiusaus
(6)
Kinkkukiusaus
1 tunti
Kinkkukiusaus
(27)