Lihamureke

Lihamureke

Arvioi

(8)

Perinteinen lihamureke on herkullinen arkiruoka, mutta maistuu varmasti myös pyhänä.

Ainekset

Annokset
  • 500 g naudan jauhelihaa tai nauta-sika jauhelihaa
  • 4 rkl korppujauhoja
  • 1½ dl Arla kevytmaitoa Kevytmaito
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl timjamia
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 4 kpl kirsikkatomaatteja

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Turvota korppujauhoja maidossa 5 minuuttia. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Freesaa sipulit voissa pannulla. Sekoita kananmuna, tomaattipyree, korppujauho, mausteet, sipuli ja jauheliha mureketaikinaksi kulhossa. Muotoile taikinasta mureke uunivuokaan ja painele puolitetut kirsikkatomaatit murekkeen pinnalle. Paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Tarjoa maustekurkkujen, keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.