Lihamureke

Lihamureke

55 minuuttia
Perinteinen lihamureke on herkullinen arkiruoka, mutta maistuu varmasti myös pyhänä. Tarjoile lihamureke keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
https://www.arla.fi/reseptit/lihamureke/

Tee näin:

Lihamureke
  • Aloita valmistamaan lihamureke laittamalla uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.
  • Turvota korppujauhoja maidossa 5 minuuttia.
  • Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Freesaa sipulit voissa pannulla.
  • Sekoita kananmuna, tomaattipyree, korppujauho, mausteet, sipuli ja jauheliha mureketaikinaksi kulhossa.
  • Muotoile taikinasta lihamureke ja asettele se voideltuun uunivuokaan.
  • Paista lihamureke uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.
  • Tarjoa valmis lihamureke maustekurkkujen, keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.
Valmis!

Ainekset

Lihamureke
Naudan jauhelihaa tai nauta-sika jauhelihaa
500 g
Korppujauhoja
4 rkl
1½ dl
Sipuli
1
Valkosipulinkynsi
1
1 rkl
Kananmuna
1
Tomaattipyreetä
3 rkl
Timjamia
2 tl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
Lisää herkullisia ideoita
Makaronilaatikko
1 tunti 10 minuuttia
Makaronilaatikko
(43)
Lasagne
50 minuuttia
Lasagne
(56)