Lihamureke

Lihamureke

Perinteinen lihamureke on herkullinen arkiruoka, mutta maistuu varmasti myös pyhänä.
Arvioi (2)

Minun arvosanani

Lihamureke

Perinteinen lihamureke on herkullinen arkiruoka, mutta maistuu varmasti myös pyhänä.

Annoslukumäärä
  • 500 g naudan jauhelihaa tai nauta-sika jauhelihaa
  • 4 rkl korppujauhoja
  • 1½ dl Arla kevytmaitoa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl Arla Meijerivoita
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl timjamia
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 4 kpl kirsikkatomaatteja

Ohjeet

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Turvota korppujauhoja maidossa 5 minuuttia. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Freesaa sipulit voissa pannulla. Sekoita kananmuna, tomaattipyree, korppujauho, mausteet, sipuli ja jauheliha mureketaikinaksi kulhossa. Muotoile taikinasta mureke uunivuokaan ja painele puolitetut kirsikkatomaatit murekkeen pinnalle. Paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Tarjoa maustekurkkujen, keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.

Suositellut tuotteet