Lannisterien kultainen unelma

Lannisterien kultainen unelma

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

60+ min

Rautavaltaistuimesta inspiraation saanut suolakaramelli-pannacotta herättää intohimoisia tunteita kuten esikuvansakin. Ja viimeisestä lusikallisesta taistellaan yhtä kovasti. Kokeile reseptiä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Ainekset

Koristeluun

  • 1½ dl sokeria
  • 4 rkl vettä
  • merisuolaa

Tee näin:

Tee näin:

Valmista pannacotta

1. Aloita pannacottan valmistus laittamalla liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi siemenet kattilaan kerman joukkoon. Lisää sekaan myös vaniljatanko. Kuumenna liedellä kiehuvaksi. Jos käytät vaniljauutetta, lisää se vasta kun nostat kerman levyltä. Anna kerman kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
3. Kerman kiehuessa mittaa sokeri toiseen kattilaan ja kuumenna kunnes se on täysin sulanut. Kaada sula sokeri kerman joukkoon ohuena nauhana ja koko ajan sekoittaen. Nosta seos pois liedeltä.
4. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita ne kuuman kermaseoksen joukkoon. Hämmennä joukkoon ripaus suolaa.
5. Kaada seos siivilän läpi annosvuokiin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Valmista sokerikoristeet

1. Valmista sokerikoristeet sekoittamalla sokeri ja vesi kattilassa. Anna kiehua sekoittamatta, kunnes seos on täysin sulanut ja sokeri on muuttanut väriään kullankeltaiseksi (n.10 minuuttia).
2. Kaada sula sokeri leivinpaperille ohueksi kerrokseksi ja ripottele päälle suolakiteitä. Anna kovettua huoneenlämmössä. Murra levystä piikkejä ja koristele hyytyneet pannacottat.

Lisää herkullisia ideoita