
Kylmä hernekeitto

Tee näin:
Vinkki
Voit valmistaa kylmän hernekeiton etukäteen ja säilyttää sitä jääkaapissa. Jääkaapissa peitettynä keitto säilyy hyvin jopa kolme päivää. Kun haluat tarjoilla keiton, sekoita se nopeasti, jotta koostumus on sileä ja maut jakautuvat tasaisesti.
Vinkki
Kylmään hernekeittoon kannattaa valita aina tuoreimpia kasviksia. Keväiset vihreät herneet ja parsat lisäävät luonnollista makeutta ja pehmeää rakennetta, ja makuero pakasteisiin on taatusti selvä. Valitse herneitä, joissa on pulleat palot ilman värjäytymiä tai ryppyjä. Parhaat parsat ovat kirkkaan vihreitä ja mahdollisimman kiinteitä.
UKK: Kysymyksiä kylmästä hernekeitosta
Lue vastauksemme useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Käymme läpi, miten saat keittoon parhaan rakenteen, miten keitto soseutetaan, ja voiko sen pakastaa.
Ainekset
Välimerellistä juustoa öljyssä
|
275 g |
---|---|
Vihreitä herneitä
|
250 g |
Vihreää parsaa
|
250 g |
Kurkku
|
1 |
Vettä
|
2 l |
Sitruunaruoho varsi
|
1 |
Valkosipulinkynsi
|
1 |
Tuore vihreä chili tai jalapeño-pippuri
|
1 |
Kreikkalaista jogurttia
|
500 Milliliter |
Marokkolaista mintunvartta (” vahva minttu ”)
|
10 |
Suolaa
|
|
Sitruuna
|
1 |
Sokeriherneitä
|
150 g |
Nauti vihreästä kylmästä hernekeitostamme mintun kera
Tämä resepti yhdistää tuoreet vihreät herneet maukkaan parsan kanssa upean vihreäksi pohjaksi. Tavoitteenamme on raikas keitto, joka on täynnä kirkkaita ja tuoreita vivahteita, minkä vuoksi olemme lisänneet mukaan myös kurkkua, sitruunaruohoa ja marokkolaista minttua. Näin keitto saa ihanan viileän ja aromikkaan maun. Nauti siitä, kun kaipaat kevyttä lounasta tai virkistävää ateriaa.
Jos kaipaat vaihtelua vihreään, kokeile punaista: Tämä herkullinen punajuurikeitto ilahduttaa sekä värillään että maullaan. Jos pidät mintun vivahteista, saatat nauttia myös raikkaasta tomaatti-kuskussalaatistamme mintun kera.
Vihreät herneet ja parsa kermaisen kreikkalaisen jogurtin kera
Kylmän hernekeiton pohja koostuu tuoreista vihreistä vihanneksista. Rakenne on herkullisen sileä. Keitossa yhdistyvät vihreät herneet ja parsa, ja lopputulos hämmästyttää makeilla ja maanläheisillä vivahteillaan. Vaikka vihreät herneet ovat hieman makeita, parsa tuo annokseen maanläheisempiä sävyjä, jotka auttavat pyöristämään makua. Kurkku lisää uuden ulottuvuuden raikkautta, ja lopuksi kirpeä kreikkalainen jogurtti parantaa koostumusta. Välimerellinen juusto tuo lopuksi ruokaan kermaisuutta. Viimeistele keitto muutamalla ryöpätyllä herneellä ja parsalla antaaksesi sille hieman purutuntumaa.
Maustettu sitruunaruoholla, viileällä mintulla ja tulisella chilillä
Sitruunaruoho tuo mukaan kirkkaan, sitruunaisen maun. Lisäksi olemme lisänneet reseptiin marokkolaista vahvaa minttua, koska se auttaa korostamaan tuoreiden vihannesten makua. Lopuksi hienovarainen lämpö vihreästä chilistä lisää kompleksisuutta ja lämpöä ilman, että keitosta kuitenkaan tulee liian tulista.
Tarjoile yhteensopivien lisukkeiden kanssa
Jos etsit kevyempää lounasta tai illallista, tämä hernekeitto sopii varmasti suunnitelmiisi. Voit myös tarjoilla keiton yhteensopivien lisukkeiden kanssa. Esimerkiksi yksinkertainen salaatti tuoreista kauden vihanneksista tai pala rapeaa leipää sopivat keiton kylkeen hienosti. Leipä on täydellinen väline myös dippaamiseen.
Muokkaa reseptiä
Voit tehdä keittoreseptistä omasi lisäämällä tai korvaamalla joitakin ainesosia. Kokeile lisätä keittoon esimerkiksi kypsää avokadoa tai kookosmaitoa kreikkalaisen jogurtin sijaan. Avokado lisää pehmeyttä rakenteeseen, kun taas kookosmaito tuo mukaan lempeää makeutta ja sileyttä.
Keitto voi myös hyötyä vähemmästä tai enemmästä chilistä riippuen mieltymyksistäsi. Voit aina säätää mausteiden määrää. Jos haluat enemmän tulisuutta, lisää chilin määrää, tai lisää ripaus savupaprikaa mietoon savuisuuteen. Hauskoja kokeiluja kylmän hernekeiton parissa!