Tomaattinen couscoussalaatti

Tomaattinen couscoussalaatti

20 minuuttia
Tomaattinen couscoussalaattimme on yhdistelmä kuohkeaa couscousia, raikasta minttua ja pirteää sitruunaa. Välimerellisen juuston, raikkaan kurkun sekä mehukkaiden tomaattien kanssa yhdistettynä saat jokaisesta suupalasta ihanan virkistävän. Tämä salaatti toimii itsenäisenä lounaana tai grillattujen lihojen lisukkeena.
https://www.arla.fi/reseptit/tomaattinen-couscoussalaatti/

Tee näin:

  • Kuumenna kevyesti suolattu vesi kiehuvaksi kattilassa.
  • Kun vesi kiehuu, sammuta liesi ja lisää couscous. Peitä kattila keittiöpyyhkeellä ja anna levätä 5–7 minuuttia.
  • Valuta välimerelliset juustokuutiot.
  • Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista hedelmästä 2 ½ ruokalusikallista sitruunamehua.
  • Silppua lehtipersilja ja minttu karkeasti veitsellä, leikkaa kevätsipuli pieniksi renkaiksi, kirsikkatomaatit lohkoiksi ja kurkku pieniksi kuutioiksi.
  • Kääntele varovasti kaikki ainekset (mukaan lukien välimerelliset juustouutiot) couscousin joukkoon ja mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
  • Anna levätä 2 minuuttia ennen tarjoilua.
Valmis!
Vinkki

Silppua lehtipersilja, marokkolainen minttu, kevätsipulit, kirsikkatomaatit ja kurkku pieniksi, tasakokoisiksi paloiksi. Näin varmistat, että jokainen suupala on täydellinen sekoitus makuja ja koostumuksia. Jos käytät kurkkuja, joissa on paljon siemeniä, leikkaa siemenet pois. Näin salaatti pysyy rapeana ilman, että se vettyy.

Vinkki

Jotta couscous ei paakkuuntuisi, lisää se kiehuvaan veteen ja sekoita lyhyesti, noin 30 sekunnin ajan. Poista kattila lämmöltä, peitä se ja anna couscousin tekeytyä 5–7 minuuttia. Kun aika on kulunut, voit kuohkeutta couscousia haarukalla. Riko mahdolliset paakut käsin.

UKK: Kysymyksiä tomaattisesta couscoussalaatista

Alla vastaamme kysymyksiin, jotka auttavat sinua valmistamaan maukkaan tomaatti-couscoussalaatin onnistuneesti.

Voinko valmistella tomaatti-couscoussalaatin etukäteen?
Kyllä, voit valmistella tomaattisen couscoussalaatin etukäteen. Säilytä salaattia jääkaapissa enintään 4 tuntia ennen tarjoilua. Jos valmistaudut päivää aikaisemmin, suosittelemme tomaattien ja välimerellisen juuston säilyttämistä erikseen, jotta ne pysyvät tuoreina. Keitetyn couscousin voit sekoittaa välimerellisen juuston öljyyn jopa päivää ennen, ja säilyttää sitä viileässä tiiviisti suljetussa astiassa. Ennen tarjoilua sekoita kylmä couscous yhteen tuoreiden ainesosien kanssa.
Miten säilytän ylijääneen couscoussalaatin?
Tomaatti-couscoussalaatti säilyy parhaiten ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa. Näin se pysyy raikkaana ja maukkaana jopa 5 päivän ajan. Älä pakasta salaattia, sillä riskinä on, että vihannekset muuttuvat veteliksi.

Ainekset

Välimerellistä juustoa öljyssä
275 g
Couscous
125 g
Vettä
135 Milliliter
Kirsikkatomaatteja
300 g
Kurkku
½
Kevätsipuleita
75 g
Luomusitruuna
1
Lehtipersiljaa
40 g
Marokkolaista minttua
15 g
Suolaa
Mustapippuria

Herkullinen tomaattinen couscoussalaatti

Kuohkea couscous kohtaa tuoreet vihannekset ja aromaattiset yrtit tomaattisessa couscoussalaatissamme. Couscous toimii täydellisenä pohjana salaatille, sillä se imee kaikki mehukkaat maut vihanneksista ja välimerellisestä juustosta. Minttu lisää salaattiin virkistävän, viilentävän aromin, mikä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon kesän kuumuuteen tai kun tarvitset raikasta, kevyttä ruokaa pimeämpinä kuukausina.

Ovatko couscous-pohjaiset reseptit sinun juttusi? Kokeile silloin couscous-tabouleh'ta välimerellisen juuston kanssa tai helmiäis-couscoussalaattia uunissa paahdetuilla tomaateilla.

Värikkäitä vihanneksia ja kermaista välimerellistä juustoa

Tomaattisen couscoussalaatin valmistus on kuohkean couscousin ja rapeiden sekä kermaisten koostumusten herkullista tasapainottelua. Kurkku on kuutioitu pieniksi paloiksi, jotka lisäävät virkistävää rouskuvuutta. Kypsät kirsikkatomaatit tuovat puolestaan mehukasta makeutta. Salaattiin lisätty pehmeä välimerellinen juusto tuo annokseen tervetullutta kermaisuutta.

Raikkautta pirteällä sitruunalla, mintulla ja persiljalla

Aromaattiset yrtit, kuten lehtipersilja ja marokkolainen minttu, lisäävät syvyyttä ja sitovat salaatin monet maut yhteen. Yrtteihin lisätty pirteä sitruuna tuo happaman elementin, joka raikastaa täyteläisen ja suolaisen juuston makua ja korostaa salaatin raikkautta. Näin saat couscoussalaatin, jota on helppo nauttia sellaisenaan tai muiden täyteläisten ruokien kanssa.

Valmista herkullinen lounas vain 20 minuutissa

Tomaattinen couscoussalaatti valmistuu ripeästi noin 20 minuutissa.

Lisää oma twistisi reseptiin

Kokeile eri makuyhdistelmiä lisäämällä salaatin sekaan paahdettuja kirsikkatomaatteja, kesäkurpitsaa tai paprikaa antamaan lisää väriä ja makua. Nämä vihannekset tarjoavat makeutta, joka sekoittuu hyvin mintun sekä muiden aromaattisten yrttien kanssa.

Salaatti sopii myös erinomaisesti täyteläisen aterian kruunaajaksi grillattujen karitsankyljysten tai paistetun naudanlihan kanssa. Paistetut katkaravut tai grillattu kana täydentävät salaatin makuja myös loistavasti, peittämättä kuitenkaan tuoreiden yrttien ja vihannesten makua.