Purjoa
|
100 g |
---|---|
Perunoita
|
400 g |
Persiljaa
|
150 g |
Porkkanoita
|
100 g |
Kuivattua timjamia
|
1 tl |
Inkivääriä
|
1 rkl |
Vettä
|
1 l |
Kasvisfondi
|
1 |
Arla® Lempi Smetanaa
|
200 g |
Valkosipulinkynsi
|
1 |
Pakasteherneitä
|
100 g |
Suolaa
|
1 ripaus |
Mustapippuria
|
1 ripaus |
Rypsiöljyä
|
1½ dl |
---|---|
Suolaa
|
½ tl |
Kotitekoisen vihanneskeiton potentiaalia ei pidä aliarvioida. Rakkaudella ja huolellisuudella tästä yksinkertaisesta arkipäivän ruoasta voi tehdä lohduttavan herkkuruoan. Tärkeintä on ymmärtää kunkin ainesosan merkitys ja osata ottaa siitä kaikki irti.
Älä anna jääkaapissasi olevien vihannesten tai puoliksi tyhjien pakastekukkakaali-, parsakaali- tai sienipussien mennä hukkaan. Kun käytössäsi on kasvisliemikuutioita ja smetanaa, voit valmistaa herkullista hävikkikeittoa, joka antaa ylijäämävihanneksillesi uuden elämän. Onko ruokakomerossa jäljellä myös pastaa? Anna pastan hautua kasvisten kanssa saadaksesi vieläkin ruokaisamman keiton.
Rapea, maalaisleipä on luotettava kumppani minkä tahansa vihanneskeiton kanssa. Tarjoa se muhkeina viipaleina, voin ja suosikkijuustosi tai muiden päällisten kanssa. Muita erinomaisia vihanneskeiton lisukkeita ovat valkosipulileipä ja suolakeksit juustodipin kera. Voit myös valmistaa raikkaan raikkaan salaatin, joka täydentää keiton lämpimiä ja pehmeitä koostumuksia.
Jos haluat sileän vihanneskeiton, voit kokeilla kasvisten soseuttamista, kun ne ovat tarpeeksi pehmeitä. Pastan tai nuudeleiden lisääminen on hyvä tapa antaa vihanneskeitolle lisää rakennetta. Voit myös tuunata reseptiä eri kulttuurien mukaisesti: lisää tomaattisosetta, oreganoa ja pastaa, niin saat italialaisen minestronen kaltaisen version. Tai paista kasvisten kanssa suosikkicurrya ja vaihda smetana kookoskermaan, jolloin keitto saa intialaisen tai thaimaalaisen vivahteen.