Kvinoasalaatti kanalla ja krutongeilla

Kvinoasalaatti kanalla ja krutongeilla

30 minuuttia
Raikas, makea ja täynnä makuja, tämä kvinoasalaatti kanalla ja krutongeilla on loistava valinta esimerkiksi lounaalle. Kvinoa on tullut suosituksi valinnaksi salaateissa, todennäköisesti sen pehmeän rakenteen ja mietojen makujen ansiosta. Se on täydellinen perusta muiden ainesosien makujen imemiseen – tässä reseptissä se yhdistetään mehukkaan kanan, tuoreiden hedelmien, rapeiden vihannesten ja virkistävän kastikkeen kanssa.
https://www.arla.fi/reseptit/kvinoasalaatti-kanalla-ja-krutongeilla/

Tee näin:

Salaatti
  • Keitä kvinoa kypsäksi ja jäähdytä.
  • Viipaloi ja pilko pinaatti, persikat, nektariinit, parsat ja yrtit.
  • Yhdistä kaikki ainekset, mukaan lukien granaattiomenan siemenet, suureen salaattikulhoon.
Kastike
  • Sekoita kaikki ainekset ja mausta maun mukaan. Aseta sivuun ja valuta salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.
Kana
  • Peitä kanan fileet tuorekelmulla ja nuiji, kunnes ne ovat tasaisen paksuisia. Ripottele päälle suolaa ja pippuria.
  • Paista maustettu puoli alaspäin öljyssä keskilämmöllä noin 3 minuuttia. Ripottele päälle suolaa ja pippuria, käännä ympäri ja paista 3 minuuttia. Käännä vielä kerran ja kypsennä miedolla lämmöllä.
  • Anna kanan fileiden levätä 5 minuuttia ennen kuin leikkaat ne suikaleiksi ja lisäät salaattiin.
Krutongit
  • Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  • Leikkaa leipä isoiksi kuutioiksi ja levitä ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Ripottele päälle murskattua valkosipulia ja valuta päälle oliiviöljyä. Sekoita varmistaaksesi, että kuutiot ovat öljyssä joka puolelta.
  • Ripottele päälle merisuolaa ja pippuria ennen paistamista noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Sekoita krutonkeja säännöllisesti, jotta ne paistuvat tasaisesti. Anna jäähtyä hieman ennen kuin lisäät ne salaattiin.
Valmis!
Vinkki

Ylijäämäleipä on erinomainen valinta täydellisten rapeiden ja rouskuvien krutonkien tekemiseen salaattiisi. Hyödynnä päivän vanha leipäsi antamalla sen imeä voita ja muuttua kullanruskeaksi nautittavaksesi.

Vinkki

Yhdistäessäsi salaatin ainekset, tee se varovasti välttääksesi hedelmien ja vihannesten murskaamisen tai mustelmien aiheuttamisen. Käytä suurta lusikkaa tai salaattipihdejä kaiken tasaisesti jakamiseen.

Vinkki

Suosittelemme tarjoamaan kvinoasalaatin kanalla ja krutongeilla heti kokoamisen jälkeen. Näin tehdessäsi säilytät vihannesten rapeuden ja kanan mureuden. Jos sinun täytyy valmistaa salaatti etukäteen, säilytä komponentit erikseen ja kokoa juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

Kvinoasalaatti kanalla ja krutongeilla
Kvinoaa
150 g
200 g
Pinaatinlehtiä
200 g
Persikkaa
4
Nektariinia
4
Granaattiomena
1
Kourallinen (mini) vihreää parsaa
1
Iso kourallinen minttua
1
Kastike
Sitruuna
1
Hunajaa
2½ tl
Oliiviöljyä
50 Milliliter
Suolaa ja pippuria
Kana
Öljyä, mieluiten rypsiöljyä tai puolet rypsi-, puolet oliiviöljyä
100 Milliliter
Suolaa ja pippuria
Broilerin rintafileetä
3
Krutongit
Leipä
1
Valkosipulinkynsi
1
Oliiviöljyä
4 rkl
Suolaa ja pippuria
Lisää herkullisia ideoita
Kvinoasalaatti
20 minuuttia
Kvinoasalaatti
(2)
Kvinoa-kanasalaatti
30 minuuttia
Kvinoa-kanasalaatti
(23)