Kinuskinen puolukkapiirakka

Kinuskinen puolukkapiirakka

1 tunti
Täyteläinen kinuskinen puolukkapiirakka maistuu jälkiruokana tai kahvin makuparina. Kokeile herkullista reseptiä ja tarjoile piirakka kermavaahdon kanssa!
https://www.arla.fi/reseptit/kinuskinen-puolukkapiirakka/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan kinuskinen puolukkapiirakka ja laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi.
  • Valmista piirakkapohja. Sekoita nyppien voi ja jauhot. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Painele piirakantaikina irtopohjavuokaan (n. 24 cm). Laita piirakkapohja jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
  • Ota piirakkapohja jääkaapista ja pistele siihen muutamia reikiä haarukalla. Esipaista pohja uunissa noin 10 minuuttia.
  • Valmista seuraavaksi täyte. Sekoita kerma, siirappi, sokeri ja suola isossa kattilassa.
  • Anna seoksen kiehua ilman kantta noin 20 minuutin ajan, kunnes siitä tulee juoksevaa kinuskia.
  • Laita puolukat piirakkavuokaan ja kaada niiden päälle kinuski.
  • Paista kinuskinen puolukkapiirakka uunin keskitasolla noin 20 minuutin ajan.
  • Ota piirakka uunista ja anna jäähtyä.
  • Tarjoile kinuskinen puolukkapiirakka tuoreiden marjojen (esim. vadelma tai puolukka) ja kevyesti vaahdotetun kermavaahdon kanssa.
Valmis!

Ainekset

Pohja
100 g
Vehnäjauhoa
2½ dl
Vettä
1 rkl
Täyte
2 dl
Siirappia
1 dl
Hienosokeria
1 dl
Suolaa
1 tl
Puolukoita
4 dl
Tarjoiluun
Tuoreita puolukoita tai muita marjoja kuten vadelmia
Lisää herkullisia ideoita