Kiivi-jogurttijäätelöt

Kiivi-jogurttijäätelöt

3 tuntia
Itse tehty jogurttijäätelö hurmaa maullaan! Nämä jogurttijäätelöt ovat paitsi maukkaita myös kauniita herkullisten raitojensa ansiosta.
https://www.arla.fi/reseptit/kiivi-jogurttijaatelot/

Tee näin:

Kiivi-jogurttijäätelöt
  • Valmista jogurttijäätelöä varten ensin vaalea jogurttiseos. Mittaa kreikkalainen jogurtti, sokeri ja maito kulhoon ja vatkaa hyvin. Laita seos odottamaan peitettynä jääkaappiin.
  • Tee seuraavaksi kiivijäätelö, josta muodostuvat jäätelöpuikkojen tummemmat raidat. Mittaa kiivi ja sokeri monitoimikoneeseen ja aja noin 30 sekunnin ajan tasaiseksi soseeksi. Kaada kiivijäätelöseos kulhoon.
  • Kokoa seuraavaksi jäätelöpuikot valitsemiisi muotteihin: aloita lusikoimalla 1 rkl jogurttiseosta jokaiseen jäätelömuottiin. Laita ne pakastimeen noin puoleksi tunniksi.
  • Laita sitten jokaiseen muottiin 1 rkl kiiviseosta ja laita ne takaisin pakastimeen jälleen noin puoleksi tunniksi.
  • Jatka 2 ruokalusikalla jogurttiseosta, 1 rkl kiiviseosta ja lopuksi 1 rkl jogurttiseosta. Pakasta puolisen tuntia jokaisen kerroksen välillä.
  • Laita jäätelötikut paikoilleen, kun viimeinen kerros on asetettu.
  • Laita kiivi-jogurttijäätelöt tekeytymään ja jähmettymään pakastimeen vielä vähintään 3 tunniksi.
Valmis!

Ainekset

Jogurttijäätelö
300 g
Sokeria (noin 3/4 dl)
75 g
Arla® Vanhanajan luomutäysmaitoa
1¼ dl
Kiivijäätelö
Keskikokoista kiiviä pieninä paloina
5
Sokeria (noin 3/4 dl)
75 g
Lisäksi
Jäätelöä tikkua
8
Mehujäämuottia (vetoisuus noin 1 1/4 dl)
8
Lisää herkullisia ideoita
Mangorahkajäde
6 tuntia
Mangorahkajäde
(14)
Kiivismoothie
15 minuuttia
Kiivismoothie
(3)