Jogurttijäätelö

Jogurttijäätelö

Jogurttijäätelö maituu ihanalta kuumina kesäpäivinä! Tämä resepti varmistaa sinulle jäätelön, joka on herkullinen nautittavaksi sellaisenaan, mutta sitä on myös helppo varioida suosikkimakuillasi.
https://www.arla.fi/reseptit/jogurttijaatelo/

Tee näin:

Jogurttijäätelö
  • Kuumenna maito ja vaniljatanko kattilassa ja anna jäähtyä.
  • Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri kulhossa kuohkeaksi.
  • Kaada jäähtynyt maito sekaan sekoittaen huolellisesti. Kaada takaisin kattilaan ja kuumenna 82 °C:seen koko ajan sekoittaen.
  • Anna jäähtyä 40 °C:seen. Sekoita joukkoon jogurtti.
  • Siivilöi seos ja anna sen jäähtyä kokonaan.
  • Käsittele seos jäätelökoneessa tai kaada se muottiin ja jätä pakastimeen 2-3 tunniksi.
Valmis!
Vinkki

Vinkki! Jogurttijäätelö voidaan pakastaa jäätelökoneella.

Jogurttijäätelö Q&A

Miten jogurttijäätelö eroaa tavallisesta jäätelöstä?
Nimi paljastaa olennaisen: jogurttijäätelön pohjana käytetään jogurttia, kun taas jäätelössä käytetään kermaa. Molemmat ovat toki maitotuotteita, mutta jogurttijäätelö on maultaan hapokkaampaa ja hieman kirpeämpää.
Voinko vain pakastaa jogurttia saadakseni jogurttijäätelöä?
Teknisesti kyllä, mutta saat kuitenkin aikaiseksi kovan, kiinteän tiilen, joka ei todennäköisesti ole etsimäsi jäätelölaatu. Onneksi pehmeän, kauhottavissa olevan, suussa sulavan koostumuksen saavuttaminen onnistuu helposti: lisää makeutusainetta (mitä tahansa hunajaan tai valkoiseen sokeriin), joka hidastaa jääkiteiden muodostumista ja auttaa jogurttia säilyttämään pehmeämmän koostumuksen myös pakastamisen jälkeen.
Kuinka kauan jogurttia pitäisi pakastaa valmistettaessa jogurttijäätelöä?
Tämä riippuu pitkälti siitä, kuinka suuren erän jäätelöä olet valmistamassa ja kuinka syvä astia sinulla on käytössäsi. Yleisesti ottaen oikean koostumuksen saavuttaminen voi kestää kuudesta tunnista yön yli pakastimessa olemiseen.
Mikä on parasta jogurttia jogurttijäätelöön?
Mikä tahansa runsasrasvainen täysmaitojogurtti sopii erinomaisesti pakastetun jogurtin valmistukseen. Tämä johtuu siitä, että rasvat estävät merkittävästi jääkiteiden muodostumista, joten mitä korkeampi rasvapitoisuus, sitä pehmeämpi ja kermaisempi jogurttijäätelö on.
Miten estää pakastetun jogurtin jäätymisen liian kovaksi?
Ensimmäinen vinkkimme on lisätä makeutusainetta, joka auttaa hidastamaan jääkiteiden muodostumista (mitä tahansa hunajaa, sokeria, vaahterasiirappia, maissisiirappia tai jopa agavea). Toisen kermaisen ainesosan (kuten kerman, mascarponen tai jopa labnehin) lisäämisellä on sama vaikutus, mutta samalla saat aikaan täyteläisempää, samettisempaa ja ylellisempää pakastettua jogurttia.

Ainekset

Jogurttijäätelö
2½ dl
Arla Luonto+ Vaniljajogurtti, laktoositon 1 kg
2½ dl
Vaniljatanko
½
Sokeria
¾ dl
Kananmunan keltuaista
2

Jogurttijäätelö on ihana vaihtoehto jäätelölle

Kaupan jäätelökäytävän ohittaminen on hyvin helppoa, kun taskussasi on tämä jogurttijäätelön resepti. Reseptillä voit valmistaa herkullista jäätelöä kotonasi aina kun mielesi tekee jäätelöä.

Erilaisia jogurttijäätelön makuvariaatioita

Tämän reseptin vaniljapohja tekee siitä erittäin monikäyttöisen, ja voit lisätä jäätelömassan lähes mitä tahansa makua. Jäädytetyt vadelmat voi korvata millä tahansa muulla jäädytetyllä hedelmällä (meidän suosikkejamme ovat mustikat, mangokuutiot, viipaloidut viinirypäleet ja ananaspalat). Myös hienonnetut pähkinät, erityisesti pistaasipähkinät, saksanpähkinät ja mantelit, ovat hyvä lisä, ja ne tuovat tervetullutta rapeutta ja makua jokaiseen suupalaan.

Muita tapoja nauttia jogurttijäätelöä: smoothiet ja jogurttijätskipuikot

Jäädytetyn jogurtin lisääminen smoothieen on fiksu tapa täydentää aamiaista. Tee isompi erä ja pakasta se yksittäisinä lohkoina vaikkapa jääpalamuotin avulla. Kun olet valmis nauttimaan, heitä muutama kuutio jogurttijäätelöä muiden smoothieainesosien kanssa tehosekoittimeen, ja olet vain sekuntien päässä kermaisesta, maukkaasta aamiaisesta.

Lapsille (ja rehellisesti sanottuna myös aikuisille) jäädytetyt jogurttijätskipuikot ovat hauska vaihtoehto. Käytä jäätelömuotteja ja lisää ensin muotin pohjalle murskattuja vadelmia (tai mitä tahansa muuta haluamaasi täytettä). Noudata samaa reseptiä, mutta sekoita jogurttiin haluamiasi täytteitä ja makeutusainetta, jotta jäätelön koostumuksesta tulee pehmeämpi. Nyt vain lisää poppari, pakasta ja nauti!