Vinkki! Jogurttijäätelö voidaan pakastaa jäätelökoneella.
2½ dl | |
Arla Luonto+ Vaniljajogurtti, laktoositon 1 kg
|
2½ dl |
Vaniljatanko
|
½ |
Sokeria
|
¾ dl |
Kananmunan keltuaista
|
2 |
Kaupan jäätelökäytävän ohittaminen on hyvin helppoa, kun taskussasi on tämä jogurttijäätelön resepti. Reseptillä voit valmistaa herkullista jäätelöä kotonasi aina kun mielesi tekee jäätelöä.
Tämän reseptin vaniljapohja tekee siitä erittäin monikäyttöisen, ja voit lisätä jäätelömassan lähes mitä tahansa makua. Jäädytetyt vadelmat voi korvata millä tahansa muulla jäädytetyllä hedelmällä (meidän suosikkejamme ovat mustikat, mangokuutiot, viipaloidut viinirypäleet ja ananaspalat). Myös hienonnetut pähkinät, erityisesti pistaasipähkinät, saksanpähkinät ja mantelit, ovat hyvä lisä, ja ne tuovat tervetullutta rapeutta ja makua jokaiseen suupalaan.
Jäädytetyn jogurtin lisääminen smoothieen on fiksu tapa täydentää aamiaista. Tee isompi erä ja pakasta se yksittäisinä lohkoina vaikkapa jääpalamuotin avulla. Kun olet valmis nauttimaan, heitä muutama kuutio jogurttijäätelöä muiden smoothieainesosien kanssa tehosekoittimeen, ja olet vain sekuntien päässä kermaisesta, maukkaasta aamiaisesta.
Lapsille (ja rehellisesti sanottuna myös aikuisille) jäädytetyt jogurttijätskipuikot ovat hauska vaihtoehto. Käytä jäätelömuotteja ja lisää ensin muotin pohjalle murskattuja vadelmia (tai mitä tahansa muuta haluamaasi täytettä). Noudata samaa reseptiä, mutta sekoita jogurttiin haluamiasi täytteitä ja makeutusainetta, jotta jäätelön koostumuksesta tulee pehmeämpi. Nyt vain lisää poppari, pakasta ja nauti!