Kermainen savoijinkaalikeitto ja lohipullat

Kermainen savoijinkaalikeitto ja lohipullat

Kermainen savoijinkaalikeitto ja lohipullat on maistuva alkuruoka moneen tilanteeseen.
https://www.arla.fi/reseptit/kermainen-savoijinkaalikeitto-ja-lohipullat/

Tee näin:

Kermainen savoijinkaalikeitto
  • Kuori sipuli ja valkosipuli. Silppua kaali ja sipuli pienemmiksi palasiksi. Kuullota Ingmariinissa yhdessä timjamin kanssa. Lisää viini, kana- tai vihannesliemi ja kerma. Anna kiehua kannen alla keskilämmöllä kunnes kaali on pehmeää, noin 15 minuuttia. Poista timjamin oksat ja sekoita tasaiseksi tehosekoittimella. Lisää sitruuna ja mausta suolalla ja pippurilla.
Lohipullat
  • Leikkaa lohi pieniksi palasiksi. Kuori ja silppua sipuli. Sekoita lohi, sipuli, sinappi ja tilli keskenään ja muodosta seoksesta 4 palloa. Aseta pallot kulhoihin ja kaada päälle keitto.
Valmis!
Vinkki

Valmista lisukkeeksi kurkkusalaatti: Kuutioi 30 g Arla Gouda -juustoa ja sekoita siihen palasiksi leikattu 1/2 kuorittu kurkku, 1 tl sitruunamehua, 1 rkl oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.

Vinkki

Kokeile myös keräkaalista tehtyä kaalikeittoa!

Ainekset

Lohko savoijinkaalia (kurttukaali), n. 200 g
1
Sipuli
1
Valkosipulinkynsiä
2
Inkivääriä
1 rkl
Timjamia
10 oksaa
Valkoviiniä
1 dl
Kana- tai kasvisfondeja
4 dl
2 dl
Sitruunankuori ja mehu
½
Suolaa ja mustapippuria
Lohipullat
Graavilohta
100 g
Salottisipuli
1
Dijon-sinappia
2 tl
Hienonnettua tilliä
1 rkl