Kasvispata gremolatan kera

Kasvispata gremolatan kera

Maukas kasvispata gremolatan kera tuo mukavaa vaihtelua arkeen. Hyödynnä sesonkien tuoreet ja herkulliset kasvikset kasvispadassa. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan kasvispata käsittelemällä kasvikset. Huuhtele fenkolit ja leikkaa ne neljäksi lohkoksi. Kuori ja lohko sipulit. Kuumenna voi paistokasarissa ja paista kasviksia sekoitellen jonkin aikaa. Lisää kasariin tomaatit liemineen ja crème fraiche. Mausta kasvispata murentamalla mukaan liemikuutio ja lisäämällä suolaa sekä pippuria. Anna kasvispadan kiehua miedolla lämmöllä kannen alla 10-15 minuuttia. Tarkista maku. Sekoita gremolatan ainekset ja ripottele seos ruoan pinnalle. Tarjoa kasvispata esimerkiksi sahramilla maustetun riisin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Fenkoli, noin 750 g
3
Sipuleita
2
1 rkl
Kokonaisia tomaattia, 400 g
1 tlk
200 g
Kasvisfondi
1
Suolaa
½ tl
Mustapippurirouhetta
¼ tl
Gremolata
Sitruunan kuori
1
Persiljaa hienonnettuna
1 dl
Valkosipulinkynsiä hienonnettuna
2
Lisää herkullisia ideoita