Kanaa punaviinikermakastikkeessa

Kanaa punaviinikermakastikkeessa

Kanaa punaviinikermakastikkeessa on herkullinen tarjottava niin arkena kuin pyhänä. Soveltuu hyvin esimerkiksi illanistujaisiin ystävien kesken.

Tee näin:

  • Leikkaa broilerin rintafileet reiluiksi kuutioiksi. Paista kuutiot kullanruskeiksi voissa pannulla.
  • Siirrä broilrin palat kattilaan. Mittaa päälle viini ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää liemikuutiot sekä mausteet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla.
  • Pese ja viipaloi purjon vaalea osa. Hienonna valkosipulinkynnet. Puhdista herkkusienet ja leikkaa lohkoiksi.
  • Suikaloi savukylki tai pekoni ja kuumenna pannulla. Lisää pannulle purjo, valkosipuli ja sienet. Paista sekoitellen muutama minuutti.
  • Lisää paistinpannulla paistetut ainekset ja kerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää suuruste samalla sekoittaen. Anna kiehua hiljakseen muutama minuutti.
  • Lisää pinnalle tuoretta timjamia tai persiljaa. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin sekä salaatin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Broilerin rintafileetä
500 g
Punaviini
3 dl
Vettä
1 dl
Kanaliemikuutiota
2
Laakerinlehti
3
Timjamia
1 tl
Rouhittua mustapippuria
½ tl
Purjo
1
Valkosipulinkynsiä
2
Tuoreita herkkusieniä
200 g
Savukylkeä tai pekonia
100 g
2 dl
Tummakastikesuurustetta
2- 3 rkl
Pinnalle
Tuoretta timjamia tai persiljaa
2 rkl
Lisää herkullisia ideoita