Ranskalainen kanapata

Ranskalainen kanapata

Ranskalainen kanapata on mainio uunissa valmistuva pääruoka syysiltoihin. Kanan, sipulin ja herkkusienten joukkoon lisätään valkoviiniä ja herkullista kermaa.

Tee näin:

  • Jos broileri on pakastettu, ota se edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan.
  • Hiero broilerin pintaan suolaa ja valkopippuria. Ripottele suolaa myös broilerin sisään.
  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Kuori ja leikkaa sipulit reiluiksi viipaleiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Leikkaa herkkusienet puoliksi.
  • Sulata voi uunipadassa. Ruskista broileri padassa ensin rintapuolelta. Käännä se ja lisää sipulit ja herkkusienet. Kuullota niitä hetki.
  • Lisää viini ja anna kiehahtaa pari minuuttia.
  • Lisää pataan 2 dl ruokakermaa ja kuumenna kiehuvaksi. Laita kansi päälle ja nosta pata uuniin.
  • Paista 45-60 minuuttia kunnes haarukalla pistettäessä broilerista nousee kirkasta lientä.
  • Nosta pata uunista, anna broilerin olla 10-15 minuuttia kannen alla.
  • Tarjoa riisin tai perunoiden kanssa.
Valmis!

Ainekset

Ainekset
Kokonainen broileri
1
Suolaa
2 tl
Valkopippuri
½ tl
Sipuleita
3
G herkkusieniä
350
Valkosipulinkynsiä
4
25 g
Kuivaa valkoviiniä
2 dl
1 prk