Ranskalainen kanapata

Ranskalainen kanapata

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Ranskalaistyyliseen kanapataan lorautetaan sipulien ja herkkusienien sekaan valkoviiniä ja joukkoon kaadetaan herkullista kermaa. Täydellinen uuniruoka syysiltoihin.

Ainekset

Annokset

Ainekset

Tee näin:

Tee näin:

Jos broileri on pakastettu, ota se edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan. Hiero broilerin pintaan suolaa ja valkopippuria. Ripottele suolaa myös broilerin sisään. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa sipulit reiluiksi viipaleiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Leikkaa herkkusienet puoliksi. Sulata voi uunipadassa. Ruskista broileri padassa ensin rintapuolelta. Käännä se ja lisää sipulit ja herkkusienet. Kuullota niitä hetki. Lisää viini ja anna kiehahtaa pari minuuttia. Lisää pataan 2 dl ruokakermaa ja kuumenna kiehuvaksi. Laita kansi päälle ja nosta pata uuniin. Paista 45-60 minuuttia kunnes haarukalla pistettäessä broilerista nousee kirkasta lientä. Nosta pata uunista, anna broilerin olla 10-15 minuuttia kannen alla. Tarjoa riisin tai perunoiden kanssa.