Kalkkunakastike

Kalkkunakastike

30 minuuttia
Oikea herkullisen kermainen kalkkunakastike valmistuu vaahdotetusta kermasta ja kalkkunan paistinliemestä. Kokeile helppoa kalkkunakastikereseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/kalkkunakastike/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan kalkkunakastike ottamalla talteen kalkkunan paistota syntynyt paistinliemi ja kalkkunan selkäranka, jos olet paistanut kokonaisen kalkkunan. Laita kattilaan kanaliemi, kalkkunan selkäranka, laakerinlehti, valkosipuli ja timjami. Keitä noin 15 minuuttia. Sekoita kastikkeen joukkoon kerma sekä kalkkunan paistinliemi. Sekoita keskenään voi ja jauhot. Vatkaa seos kastikkeeseen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Siivilöi kastike ja lisää joukkoon sitruunamehu ja soijakastike.
Valmis!

Ainekset

Laakerinlehti
1
Kanalientä
7½ dl
Karkeasti hienonnettua valkosipulinkynsiä
3
Kuivattua timjamia
1 tl
3 dl
50 g
Vehnäjauhoa
2 rkl
Sitruunamehua
1½ rkl
Japanilaista soijakastiketta
1 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Joulukalkkuna
1 tunti
Joulukalkkuna
(1)