Täytetty kalkkunarulla

Täytetty kalkkunarulla

Omenalla ja yrteillä täytetty kalkkunarulla on ylellinen herkku viikonlopun pitkille lounaille. Tarjoile peruna-juuresmuusin tai keitetyn riisin sekä salaatin kera.
https://www.arla.fi/reseptit/taytetty-kalkkunarulla/

Tee näin:

  • Leikkaa juhlafileeseen terävällä kokkiveitsellä pitkä ja syvä tasku tai leikkaa filee levyksi. Poista pestyistä omenoista omenaporalla siemenkodat ja halkaise ne. Viipaloi omenoista 2-3 ja työnnä fileen taskuun tai levitä fileelevyn toiselle laidalle. Ripottele päälle mausteet ja valuta hunaja päälle. Sulje tasku esim. cocktailtikuilla tai kääri fileelevy rullaksi ja sido kalastajalangalla. Ruskista filee voissa pannulla joka puolelta. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Nosta filee paistopussiin uunipannulle ja lisää pussiin loput omenoista isoina lohkoina. Sulje pussi ja leikkaa toiseen kulmaan höyryaukko. Työnnä fileeseen paistomittari. Nosta filee 175-asteiseen uuniin. Vähennä lämpö 15 minuutin jälkeen 125-asteiseksi. Paista, kunnes fileen sisälämpötila on 77 astetta. Nosta filee uunista. Kaada liemi pussin höyryaukon kautta varovasti siivilän läpi kasariin. Avaa pussi ja nosta filee puhtaalle leikkuulaudalle. Peitä filee tiukasti alumiinifoliolla ja anna levätä ennen leikkaamista. Valmista kastike. Ota pussista omenapalat ja puserra siivilän läpi kastikekasariin. Lisää konjakki. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa vettä, jos liemi maistuu suolaiselta. Kuumenna liemi ja lisää kerma. Suurusta tarvittaessa vesitilkkaan sekoitetulla vehnäjauholla (noin 1 rkl). Rouhi mausteeksi mustapippuria myllystä. Irrota fileestä cocktailtikut tai sitomiseen käytetty lanka. Leikkaa filee noin 1/2 sentin viipaleiksi. Tarjoa peruna-juuresmuusin tai keitetyn riisin sekä salaatin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Kalkkunafileetä
1 kg
Hapahkoa, kotimaista omenoita
6
Yrttisekoitusta (esim. Herber de Provence)
2 rkl
Yrttisuolaa
2 tl
Kanelia
1 tl
Hunajaa
2 rkl
Kastike
Paistolientä + vettä
2 dl
Soseutettua omenoita
150 g
Konjakkia
2 rkl
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
2 dl
Mustapippuria myllystä
ripausta