Kalkkunafilee ja hedelmäpata

Kalkkunafilee ja hedelmäpata

Kalkkunafilee ja hedelmäpata on juhlava jouluinen herkku. Kokeile maukasta reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/kalkkunafilee-ja-hedelmapata/

Tee näin:

Kalkkunafilee
  • Pane uuni kuumenemaan 225°C asteiseksi. Ripottele kalkkunafileelle suolaa ja pippuria. Ruskista filee voissa pannulla. Pane filee uunivuokaan ja laita fileeseen paistomittari. Paista uunin keskiosassa, kunnes fileen sisälämpötila on 70 astetta.
Hedelmäpata
  • Kuori ja kuutioi sipuli. Poista omenista siemenkodat ja kuutioi omenat. Paista sipuli- ja omenakuutiot voissa pannulla ja siirrä ne pataan tai kattilaan. Lisää luumut, kerma, fondi, soija, viini sekä konjakki tai calvados. Mausta timjamilla ja pippurilla. Lisää karkeasti rouhitut pähkinät. Anna kiehua alhaisella lämmöllä 5 minuuttia.
Tarjoilu ja lisukkeet
  • Leikkaa kalkkunafilee viipaleiksi ja koristele timjaminoksilla. Tarjoa hedelmäpadan sekä uunissa paistettujen perunalohkojen kanssa.
Valmis!

Ainekset

Kalkkunafileetä
n. 1 kg
Suolaa
1 tl
2 rkl
Pientä sipuleita
250 g
Omenoita
3
Luumuja, puolikas pussi
100 g
3 dl
Kanafonditiivistettä
3 rkl
Japanilaista soijakastiketta
1 tl
Valkoviiniä
1 dl
Konjakkia tai calvadosia, ei välttämätön
2 rkl
Tuoretta timjamia hienonnettuna
½ dl
Mustapippurirouhetta
¼ tl
Saksanpähkinöitä
½ dl
Lisää herkullisia ideoita