Kalkkunafilee ja hedelmäpata

Kalkkunafilee ja hedelmäpata

Arvioi

(1)

Kalkkunafilee ja hedelmäpata on juhlava jouluinen herkku.

Ainekset

Annokset
  • n. 1 kg kalkkunafileetä
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippurirouhetta
  • 2 rkl Arla voita tai Arla Ingmariinia Normaalisuolainen meijerivoi
  • 250 g pientä sipulia
  • 3 omenaa
  • 100 g luumuja, puolikas pussi
  • 3 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 3 rkl kanafonditiivistettä
  • 1 tl japanilaista soijakastiketta
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 rkl konjakkia tai calvadosia, ei välttämätön
  • ½ dl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • ¼ tl mustapippurirouhetta
  • ½ dl saksanpähkinöitä

Tee näin:

Tee näin:

Pane uuni kuumenemaan 225-asteiseksi. Ripottele kalkkunafileelle suola ja pippuri. Ruskista filee voissa pannulla. Pane filee uunivuokaan ja laita fileeseen paistomittari. Paista uunin keskiosassa, kunnes fileen sisälämpötila on 70 astetta. Kuori ja kuutioi sipuli. Poista omenista siemenkodat ja kuutioi omenat. Paista sipuli- ja omenakuutiot voissa pannulla ja siirrä ne pataan tai kattilaan. Lisää luumut, kerma, fondi, soija, viini sekä konjakki tai calvados. Mausta timjamilla ja pippurilla. Lisää karkeasti rouhitut pähkinät. Anna kiehua alhaisella lämmöllä 5 minuuttia. Leikkaa kalkkunafilee viipaleiksi ja koristele timjaminoksilla. Tarjoa hedelmäpadan sekä uunissa paistettujen perunalohkojen kanssa.