Kalkkunafilee ja hedelmäpata

Kalkkunafilee ja hedelmäpata

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Kalkkunafilee ja hedelmäpata on juhlava jouluinen herkku. Kokeile maukasta reseptiä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Annokset

  • n. 1 kg kalkkunafileetä
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippurirouhetta
  • 2 rkl Arla voita tai Arla Ingmariinia Normaalisuolainen meijerivoi
  • 250 g pientä sipulia
  • 3 omenaa
  • 100 g luumuja, puolikas pussi
  • 3 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 3 rkl kanafonditiivistettä
  • 1 tl japanilaista soijakastiketta
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 rkl konjakkia tai calvadosia, ei välttämätön
  • ½ dl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • ¼ tl mustapippurirouhetta
  • ½ dl saksanpähkinöitä

Lisää herkullisia ideoita

Tee näin:

Tee näin:

Kalkkunafilee

Pane uuni kuumenemaan 225°C asteiseksi. Ripottele kalkkunafileelle suolaa ja pippuria. Ruskista filee voissa pannulla. Pane filee uunivuokaan ja laita fileeseen paistomittari. Paista uunin keskiosassa, kunnes fileen sisälämpötila on 70 astetta.

Hedelmäpata

Kuori ja kuutioi sipuli. Poista omenista siemenkodat ja kuutioi omenat. Paista sipuli- ja omenakuutiot voissa pannulla ja siirrä ne pataan tai kattilaan. Lisää luumut, kerma, fondi, soija, viini sekä konjakki tai calvados. Mausta timjamilla ja pippurilla. Lisää karkeasti rouhitut pähkinät. Anna kiehua alhaisella lämmöllä 5 minuuttia.

Tarjoilu ja lisukkeet

Leikkaa kalkkunafilee viipaleiksi ja koristele timjaminoksilla. Tarjoa hedelmäpadan sekä uunissa paistettujen perunalohkojen kanssa.

Katso myös nämä