Kalagratiini

Kalagratiini

Tämä herkullinen kalagratiini kermaisen kastikkeen kera valmistuu nopeasti ja helposti. Valkosipuli ja timjami maustavat kastikkeen herkullisesti.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 200 °C:een. Aseta kalafileet uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori porkkana. Viipaloi se, purjosipuli ja fenkoli ohuiksi. Hienonna valkosipuli. Vatkaa ja kiehauta crème fraîche, kerma ja jauhot. Lisää kasvikset, ja keitä noin 5 minuuttia. Kaada kastike kalan päälle ja ripottele päälle juustoa. Paista uunin keskiosassa 25 minuuttia. Koristele tuoreella timjamilla. Tarjoile valmis kalagratiini perunamuusin tai riisin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Valkoista kalafileetä, esim. turskaa
600 g
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
1 ripaus
Porkkana
1
Purjo
½
Fenkoli
250 g
Valkosipulinkynsi
1
2 dl
1 dl
Maissitärkkelys
½ rkl
2 dl
Timjamia
Lisää herkullisia ideoita
Kermainen perunamuusi
25 minuuttia
Kermainen perunamuusi
(16)