Hillodonitsit

Hillodonitsit

Ihanat hillodonitsit vievät kielen mennessään. Tarjoile donitsit tuoreina kahvikupillisen kera!
https://www.arla.fi/reseptit/hillodonitsit/

Tee näin:

  • Sekoita hiiva, 0,5 tl sokeria ja 2 rkl lämmintä maitoa. Jätä seos lämpimään paikkaan ja anna olla noin 15 minuuttia, tai kunnes se muuttuu vaahtoavaksi. Siivilöi yhteen jauhot ja suola isoon kulhoon, sekoita sitten joukkoon yksi ruokalusikallinen sokeria. Sekoita hyvin jauhot ja kaada hiivaseokseen, loput maidosta, sulatettu voi ja vatkattu muna. Sekoita kaikki nämä taikinaksi ja sitten vaivaa hyvin. Kun tämä on tehty, peitä kulho ja anna seistä 45 minuuttia tai, kunnes taikina on kaksinkertaistunut. Laita taikina jauhotetulle tasolle ja vaivaa taikinaa vielä viisi minuuttia, sitten jaa taikina 12 palloksi ja laita lämpimään paikkaan vielä 30 minuutin ajaksi, tai kunnes ne ovat kaksinkertaistuneet kooltaan. Munkkien kypsennykseen lämmitä kasviöljy syvässä kattilassa 190° asteiseksi tai, kunnes kuutio leipää sihisee ja muuttuu kultaiseksi 30 sekunnissa kattilaan pudottamisesta. Muista! Kuuma öljy on helposti syttyvää ja voi aiheuttaa tulipalovaaran, jos jätetään vartioimatta. Laske taikinapallot varovasti kuumaan öljyyn yksi kerrallaan käyttäen lusikkaa tai ottimia. Paista kutakin 3-5 minuuttia tai, kunnes kullanruskeita, sitten varovasti käännä. Kun keitetty, poista munkki uralusikalla ja jätä talouspaperille valumaan. Kun kaikki pallot on keitetty, pyörittele jokainen sokerissa niin, että ne saavat sokerikuorrutuksen. Lopuksi, tee pieni viilto jokaiseen munkkiin veitsenkärjellä ja lisää 1 tl hilloa. Hillon voi lisätä myös pursottimella.
Valmis!

Ainekset

Kuivahiivaa
1 rkl
Sokeria
4 rkl
1½ dl
Jauhoja (+ hieman ylimääräistä jauhottamiseen)
225 g
Suolaa
¼ tl
50 g
Kananmuna vatkattuna
1
Rypsiöljy uppopaistamiseen
3 dl
Makusi mukaista marjahilloa
Lisää herkullisia ideoita
Rahkamunkit
2 tuntia 30 minuuttia
Rahkamunkit
(5)