Helppo suklaakakku

Helppo suklaakakku

1 tunti
Helppo suklaakakku on kaunis ja hienostunut herkku, jossa maistuu suklaatryffeli. Kokeile täyteläisen ihanaa reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan helppo suklaakakku laittamalla ensin uuni lämpenemään 175°C asteeseen.
  • Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä. Lisää kattilaan sokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Lisää seokseen kananmunat yksi kerrallaan ja lisää lopuksi jauhot.
  • Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 24 cm kokoinen irtopohjavuoka ja levitä taikina vuokaan.
  • Paista helppo suklaakakku uunin alaosassa noin 20 minuutin ajan. Valmiina suklaakakun tulisi olla hieman löysä keskeltä.
  • Sillä aikaa, kun suklaakakku on uunissa, valmista suklaatryffeli. Keitä kerma ja voi kattilassa. Ota kattila levyltä. Hienonna joukkoon suklaa ja sekoita kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Anna tryffelin jähmettyä jääkaapissa noin tunnin ajan.
  • Levitä tryffeli kakun päälle ja viimeistele helppo suklaakakku paahdetuilla pinjansiemenillä.
  • Anna suklaakakun jäähtyä tunnin ajan ennen tarjoilua. Leikkaa valmis suklaakakku pieniksi paloiksi ja nauti.
Valmis!

Ainekset

150 g
Kidesokeria
3 dl
Kaakaojauhetta
1 dl
Vaniljasokeria
2 tl
Kananmunaa
2
Vehnäjauhoja
2 dl
Tryffeli
1½ dl
2 rkl
Tummaa suklaata
200 g
Paahdettuja pinjansiemeniä
½ dl
Lisää herkullisia ideoita
Mud cake eli mutakakku
45 minuuttia
Mud cake eli mutakakku
(36)