Grillatut poronsisäfileet

Grillatut poronsisäfileet

Grillatut poronsisäfileet ja punaviinikastike ovat ylellinen pääruoka niille hieman erityisemmille päiville. Tarjoile poronsisäfileet puolukkahillon kera!

Tee näin:

  • Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Anna fileiden maustua huoneenlämmössä jonkin aikaa. Sivele sitten sulatetulla voilla ja grillaa 2-3 minuuttia joka puolelta. Valmista kastike. Sulata voi kattilassa. Lisää jauho ja kiehauta. Sekoita jauhoon punaviini, kerma ja fondi. Anna kiehua kokoon. Mausta punaviinikastike suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Leikkaa fileet neljään annokseen. Tarjoa esimerkiksi peruna-juurespaistoksen ja punaviinikastikkeen kanssa. Raikkaaksi lisäkkeeksi maistuu pakastepuolukoilla höystetty puolukkahillo.
Valmis!

Ainekset

Poron sisäfileetä (yht. n. 550 g)
2
Suolaa
1 tl
Mustapippuria myllystä
½ tl
2 rkl
Kastike
2 rkl
Vehnäjauhoa
1 rkl
Hyvää punaviiniä
2 dl
2 dl
Lihaliemifondia
2 rkl
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Lisää herkullisia ideoita