Jos olet vahingossa säilyttänyt granolaa säiliössä, joka ei ole täysin ilmatiivis, se on saattanut menettää rapean rakenteensa. Sitä ei kuitenkaan tarvitse vielä heittää pois ja aloittaa alusta uudella erällä. Voit nimittäin herättää vanhentuneen granolan helposti henkiin rapeuttamalla sen takaisin! Se paistetaan periaatteessa uudelleen. Levitä pehmennyt mysli yhdeksi kerrokseksi vuoratulle pellille. Paahda sitä 200 °C:ssa 5 minuuttia.
Granola on helppo valmistaa ja se tuo aamupalaan lisää rakennetta, sekä makua. Granolaa voi valmistaa myös esimerkiksi lahjaksi. Lue lisää alta!
Punaista kvinoaa
|
1 dl |
---|---|
Kookoshiutale
|
1 dl |
Kaurahiutale
|
1 dl |
Auringonkukansiemeniä
|
1 dl |
Hunajaa
|
½ dl |
25 g | |
Kuivattuja karpaloita
|
1 dl |
Vaniljajauhetta
|
1 tl |
Kotitekoinen granola maistuu herkulliselta monenlaisten raaka-aineiden ansiosta. Tässä reseptissä saat ihania pähkinäisiä sävyjä manteleista ja siemenistä sekä punaisesta kvinoasta. Kvinoa ja kaura tuovat mukavaa maanläheisyyttä, jota täydentävät sekä kookoslastujen makeus että kuivattujen karpaloiden ominainen hapokkuus. Yhdessä maut muodostavat maukkaan ja rapean granolan.
Jos tämän reseptin kookoshiutaleet herättivät huomiosi, suosittelemme tutustumaan kookosgranola-reseptiimme, sillä tässä klassisen aamiaiskoristeen versiossa on vielä enemmän pähkinäistä, trooppista makua.
Kotitekoinen granola on täydellinen tapa tehdä nopeastakin tai mauttomastakin aamiaisesta maukas ja rapea. Käytä tätä rapeaa täytettä kaurapuurolle, jogurtille ja rahkalle. Voit käyttää sitä jopa kauniin ja herkullisen smoothiekulhon kruununa, jos haluat hemmotella itseäsi jollain vähän erikoisemmalla.
Herkullisen granolan, tuoreiden marjojen, kotitekoisen karhunvatukkahillon tai helpon luumuhillon yhdistäminen vanilja-rahkaan on ihastuttava, makea iltapäivän herkku.
Nopea kotitekoinen granola, jossa on kvinoa ja kauraa, on hyvä tapa varmistaa, että aamiainen pitää sinut kylläisenä, jotta voit aloittaa päivän hyvillä mielin. Vielä täyteläisemmän aamiaisen saat, kun käytät erilaisia hedelmiä, pilkottuja pähkinöitä ja muuta vastaavaa.
Jos mietit, mitä laittaa kotitekoiseen granolaan, voit iloksesi todeta, että useimmat ruokakaapissasi olevat asiat sopivat siihen.
Voit käyttää pähkinöitä, kuten pekaanipähkinöitä, saksanpähkinöitä ja hasselpähkinöitä, ja kokeilla makean makuisia kuivattuja hedelmiä, kuten persikoita, aprikooseja ja viikunoita, tai kuivattuja herukoita ja omenoita, jos haluat lisää happamuutta. Voit tehdä granolasta jopa syksyisen tai jouluisen lisäämällä kuivien ainesten sekaan mausteita, kuten kardemummaa, kanelia ja muskottipähkinää.
Voit makeuttaa sen hunajan sijasta agavesiirapilla ja vaahterasiirapilla ja jopa maapähkinävoilla tai suklaalla. Sulata vain valitsemasi herkku voin kanssa, jotta tasainen jakelu helpottuu.