Filopörpylät

Filopörpylät

Filopörpylät eli tuttavallisemmin filorullat valmistuvat täyteläisestä ja helposti varioitavasta täytteestä, joka kääritään filotaikinan sisään hauskalla tekniikalla. Voit lempeän jalopenotuorejuuston sijasta valmistaa täytteen myös muista Arla Lempi -tuorejuustoista suosikkimakusi mukaan.
https://www.arla.fi/reseptit/filoporpylat/

Tee näin:

Filopörpylät
  • Tee ensin täyte. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Pese pinaatti. Hienonna tilli. Lämmitä muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä isossa laakeassa pannussa ja kuullota siinä sipulit. Lisää pinaatti, kääntele kunnes pinaatti pehmenee, nosta liedeltä. Mausta muskotilla ja mustapippurilla. Kun täyte on jäähtynyt, sekoita Arla Lempi Jalapeno -tuorejuusto seokseen. Voit testata täytteessä myös muita Arla Lempi -tuorejuustoja suosikkimakusi mukaan. Lisää seokseen hienonnettu tilli, riko joukkoon yksi kananmuna ja sekoita. Sulata voi kasarissa. Avaa filotaikinapaketti. Levitä yksi filotaikinalevy työtasolle, voitele voilla. Paina päälle toinen taikinalevy ja painele tasaisesti kiinni. Voitele vielä tämäkin ja paina päälle kolmas taikinalevy, jotta saat kolmikerroksisen levyn. Leikkaa neljään osaan. Lisää neliöiden alalaitaan pari ruokalusikallista täytettä, rullaa kerran itsensä ympäri, käännä reunat rullan päälle ja pyöräytä filopörpylä loppuun asti. Laita leivinpaperille. Toista näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. Erottele kananmuna, lisää keltuainen loppuun voisulaan ja sekoita hyvin. Voitele filorullat muna-voiseoksella ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa n. 10 minuuttia, kunnes filopörpylät ovat ruskistuneita. Malta antaa piiraiden jäähtyä ennen maistamista.
Valmis!

Ainekset

Filopörpylät
Filotaikina
500 g
200 g
Kananmuna
1
Seesaminsiemeniä
Täyte
Sipuli
1
Valkosipulinkynsiä
4
Tuoretta pinaattia esim. babypinaattia tai lehtipinaattia
250 g
Tilliä
1 ruukku
Oliiviöljyä
Muskottipähkinäjauhe
Mustapippuria
1 prk
Arla® Lempi Smetanaa
2 rkl
Kananmuna
1
Lisää herkullisia ideoita
Ylipaahtopaisti-wrap
10 minuuttia
Ylipaahtopaisti-wrap
(0)
Hukkakaaliwingsit
40 minuuttia
Hukkakaaliwingsit
(0)
Kasvis-sos-keitto
30 minuuttia
Kasvis-sos-keitto
(0)