Uunimunakas

Uunimunakas

Uunimunakas on herkullinen ja ruokaisa aamupala. Tässä reseptissä uunimunakas saa välimerellistä makua puolikuivatuista tomaateista ja Apetinan juustosta.

Tee näin:

Uunimunakas
  • Riko kananmunat kulhoon ja vispaa keltuaisten rakenne rikki. Sekoita joukkoon kerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Suolan lisäämisessä kannattaa huomioida, että juustokuutiot ja puolikuivatut tomaatit tuovat osaltaan suolaisuutta munakkaaseen. Parempi edetä maltilla ja laittaa pöytään suolamylly mahdollista lisäämistä varten.
  • Valuta tomaatit öljystä ja pilko ne pieniksi. Murenna feta käsin. Laita piirakkavuokaan leivinpaperi. Kaada munakasmassa vuokaan. Lisää pilkotut tomaatit ja murusteltu juusto tasaisesti joka puolelle.
  • Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ripottele kypsennyksen jälkeen munakkaan päälle vihreitä yrttejä, (vaikka villiä isomaksaruohoa).
Valmis!
Vinkki

Tämän reseptin on meille suunnitellut Sillä Sipuli blogin Merituuli (http://sillasipuli.blogspot.fi/).

Ainekset

Uunimunakas
Kananmunia
10
2 dl
Puolikuivattuja tomaatti öljyssä (½ purkki, jossa 180 g)
Apetina® Kuutioita öljyssä
200 g
Suolaa
Mustapippuria
Päälle isomaksaruohoa (tai jotain muuta vihreää yrttiä)
Lisää herkullisia ideoita