Chili-lihapata

Chili-lihapata

Tulinen chili-lihapata on omiaan ulkoilupäivän ateriaksi. Tarjoile riisin ja salaatin kera!
https://www.arla.fi/reseptit/chili-lihapata/

Tee näin:

  • Ruskista kuutioitu liha rasvassa paistokasarissa. Vähennä lämpöä ja lisää joukkoon sipuli- ja valkosipulisilppu sekä hienonnetut chilit (poista ensin siemenet). Lisää paistamisen lopussa inkivääri ja curry. Paista sekoitellen. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon murennettu liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes liha on kypsää. Lisää lopuksi ruokakerma ja veteen sekoitetut vehnäjauhot. Kuumenna sekoitellen, kunnes neste sakenee. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa tai tuoretta timjamia.
Valmis!

Ainekset

Luutonta naudanlihaa
400 g
3 rkl
Isohko sipuli hienonnettuna
1
Valkosipulinkynsiä hienonnettuna
3
Punainen chili
2
Inkivääriä raastettuna
2 rkl
Currya
2 tl
Vettä
4 dl
Lihaliemikuutio
1
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
2 dl
Vehnäjauhoa
2 rkl
Lisää herkullisia ideoita