Lue alta usein kysytyt kysymykset sekä ruoanlaittoa helpottavat vastauksemme burritoista.
Naudan jauhelihaa
|
500 g |
---|---|
Valkosipulinkynsiä
|
2 |
1 rkl | |
1 prk | |
Sambal oelekia
|
1 rkl |
Sipulijauhetta
|
1 tl |
Jauhettua jeeraa
|
1 tl |
Kuivattua oreganoa
|
1 tl |
Punainen paprika
|
1 |
Mustapapua (n. 400 g)
|
1 pkt |
Kypsä avokado
|
1 |
---|---|
Limettimehua
|
1 rkl |
Tuore, vihreä jalapeno
|
1 |
Pieni punasipuli
|
1 |
Isoa tortillalettuja
|
8 |
150 g | |
Tuoretta korianteria
|
1 ruukku |
1½ prk |
Meksikossa burrito on nimitys tacolle, joka valmistetaan vehnätortillaan eikä jauhetusta kuivatusta maissijauhosta (masa harina) tehtyyn tortillaan. Burritot ovat yleensä pikemminkin rullattuja kuin taiteltuja.
Burritoon käyttämäsi täytteen määrä riippuu tortillaleipäsi koosta. Paras tapa löytää oikea määrä on kokeilla. Aseta täyte tortillan keskelle, taita sivut sisään, taita sinua lähinnä oleva läppä täytteen (ja sivujen) päälle ja rullaa burritoa eteenpäin, kunnes täyte on kokonaan sisällä. Aseta se lautaselle saumapuoli alaspäin.
Meksikolaiset burritot täytetään perinteisesti chilorio-täytteellä, joka koostuu jauhelihasta, chilistä ja mausteista, tai sitten mochomos-täytteellä, joka koostuu rapeasta naudanlihasta ja sipulista. Myös machado de huevo-täytte on klassinen vaihtoehto; se koostuu munakokkelista, jossa on silputtua naudanlihaa, serrano-chiliä, sipulia ja tomaattia. Myös paistetut pinto pavut ovat mainio täytevaihtoehto.
Aloita lämpimästä tortillaleivästä, joka on paljon joustavampi kuin kylmä tortilla. Aseta täyte tortillan keskelle, taita leivän sivut sisään, taita lähimpänä sinua oleva läppä täytteen (ja sivujen) päälle ja rullaa burritoa eteenpäin, kunnes täyte on kokonaan sisällä. Kun tarjoilet sen, varmista, että burrito asetetaan lautaselle saumapuoli alaspäin.