
Burritot

Tee näin:
Burritot
Tarjoilu
Burritot - usein kysytyt kysymykset
Lue alta usein kysytyt kysymykset sekä ruoanlaittoa helpottavat vastauksemme burritoista.
Vehnätortillat ovat lämpiminä joustavia, mutta ne repeävät tai halkeavat, jos ne kastuvat, joten varmista, että täytteesi on kermaista, mutta ei liian löysää. Tortat repeävät, jos ne täytetään liian täyteen.
Jäljelle jääneet burritot voi lämmittää uudelleen mikroaaltouunissa, joten voit säilyttää niitä jääkaapissa lasiastiassa ennen uutta ruokailuhetkeä. Jos haluat, että ne säilyttävät muotonsa, voit kääriä ne ensin voipaperiin. Voit myös kääriä ne voipaperiin ja sitten alumiinifolioon, jos haluat pakastaa ne. Anna niiden sulaa huoneenlämmössä käärittynä, ennen kuin purat kääreet ja lämmität ne mikroaaltouunissa kevyellä lämmitysasteella.
Kyllä, aivan kuten on eroa Englannin ja Japanin sushin välillä. Yksi suurimmista eroista aidon meksikolaisen keittiön ja texmex-keittiön välillä on juuston hallitsevuus, joka on paljon yleisempää rajan pohjoispuolella. Epazote-yrtti on myös kaikkialla läsnä meksikolaisessa keittiössä, ja se on tärkeä ainesosa useimmissa papuruoissa. Yhdysvalloissa se on harvinaisempaa.
Ainekset
Burritot
Naudan jauhelihaa
|
500 g |
---|---|
Valkosipulinkynttä
|
2 |
1 rkl | |
Arla® Lempi Creme Fraiche tomaatti-basilika 200 g
|
1 prk |
Sambal oelekia
|
1 rkl |
Sipulijauhetta
|
1 tl |
Jauhettua jeeraa
|
1 tl |
Kuivattua oreganoa
|
1 tl |
Punainen paprika
|
1 |
Mustapapua (n. 400 g)
|
1 pkt |
Kypsä avokado
|
1 |
---|---|
Limettimehua
|
1 rkl |
Tuore, vihreä jalapeno
|
1 |
Pieni punasipuli
|
1 |
Isoa tortillalettuja
|
8 |
150 g | |
Tuoretta korianteria
|
1 ruukku |
1½ prk |
Burritot
Meksikossa burrito on nimitys tacolle, joka valmistetaan vehnätortillaan eikä jauhetusta kuivatusta maissijauhosta (masa harina) tehtyyn tortillaan. Burritot ovat yleensä pikemminkin rullattuja kuin taiteltuja.
Täydellinen määrä täytettä burritoon
Burritoon käyttämäsi täytteen määrä riippuu tortillaleipäsi koosta. Paras tapa löytää oikea määrä on kokeilla. Aseta täyte tortillan keskelle, taita sivut sisään, taita sinua lähinnä oleva läppä täytteen (ja sivujen) päälle ja rullaa burritoa eteenpäin, kunnes täyte on kokonaan sisällä. Aseta se lautaselle saumapuoli alaspäin.
Vinkkejä burriton täytteisiin
Meksikolaiset burritot täytetään perinteisesti chilorio-täytteellä, joka koostuu jauhelihasta, chilistä ja mausteista, tai sitten mochomos-täytteellä, joka koostuu rapeasta naudanlihasta ja sipulista. Myös machado de huevo-täytte on klassinen vaihtoehto; se koostuu munakokkelista, jossa on silputtua naudanlihaa, serrano-chiliä, sipulia ja tomaattia. Myös paistetut pinto pavut ovat mainio täytevaihtoehto.
Opi taittamaan burritot kuin ammattilainen
Aloita lämpimästä tortillaleivästä, joka on paljon joustavampi kuin kylmä tortilla. Aseta täyte tortillan keskelle, taita leivän sivut sisään, taita lähimpänä sinua oleva läppä täytteen (ja sivujen) päälle ja rullaa burritoa eteenpäin, kunnes täyte on kokonaan sisällä. Kun tarjoilet sen, varmista, että burrito asetetaan lautaselle saumapuoli alaspäin.