Burritot

Burritot

Valmista maukkaat meksikolaistyyliset burritot, jotka on täytetty mausteisella lihalla, mustilla pavuilla, rapeilla vihanneksilla ja viileällä smetanalla. Burritot sopivat erinomaisesti lounaaksi tai illalliseksi, kun haluat valmistaa jotain nopeasti. Burritoista tulee helposti uusi arjen suosikki!
https://www.arla.fi/reseptit/burritot/

Tee näin:

Burritot
  • Ruskista naudanlihaa ja hienoksi raastettua valkosipulia voissa ja rypsiöljyssä 3-4 minuuttia. Lisää mausteet ja paista vielä 2-3 minuuttia.
  • Kuutioi paprikat, valuta ja huuhtele pavut. Sekoita paprikat ja pavut keskenään.
  • Lisää paprikat ja pavut jauhelihan joukkoon pannulle. Anna kaiken kuumentua.
  • Sekoita joukkoon creme fraiche, kun kaikki on kypsennetty.
Tarjoilu
  • Sekoita avokado ja lime. Viipaloi jalapeño ohuiksi renkaiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
  • Täytä tortillaleipä jauhelihalla, avokadolla, vihanneksilla ja juustolla. Taita leivän reunat ja sivut sisään.
  • Aseta leivät taitettuina kuumalle paistinpannulle. Paista molemmin puolin, kunnes leivät ovat rapeita.
  • Tarjoile tuoreet, vastapaistetut burritot kermaviilin ja korianterin kera.
Valmis!

Burritot - usein kysytyt kysymykset

Lue alta usein kysytyt kysymykset sekä ruoanlaittoa helpottavat vastauksemme burritoista.

Burritoni repeää, mitä teen väärin?
Vehnätortillat ovat lämpiminä joustavia, mutta ne repeävät tai halkeavat, jos ne kastuvat, joten varmista, että täytteesi on kermaista, mutta ei liian löysää. Tortat repeävät, jos ne täytetään liian täyteen.
Miten minun pitäisi säilyttää tähteet?
Jäljelle jääneet burritot voi lämmittää uudelleen mikroaaltouunissa, joten voit säilyttää niitä jääkaapissa lasiastiassa ennen uutta ruokailuhetkeä. Jos haluat, että ne säilyttävät muotonsa, voit kääriä ne ensin voipaperiin. Voit myös kääriä ne voipaperiin ja sitten alumiinifolioon, jos haluat pakastaa ne. Anna niiden sulaa huoneenlämmössä käärittynä, ennen kuin purat kääreet ja lämmität ne mikroaaltouunissa kevyellä lämmitysasteella.
Onko Meksikon burritojen ja Yhdysvaltojen burritojen välillä eroa?
Kyllä, aivan kuten on eroa Englannin ja Japanin sushin välillä. Yksi suurimmista eroista aidon meksikolaisen keittiön ja texmex-keittiön välillä on juuston hallitsevuus, joka on paljon yleisempää rajan pohjoispuolella. Epazote-yrtti on myös kaikkialla läsnä meksikolaisessa keittiössä, ja se on tärkeä ainesosa useimmissa papuruoissa. Yhdysvalloissa se on harvinaisempaa.

Ainekset

Burritot
Naudan jauhelihaa
500 g
Valkosipulinkynsiä
2
1 rkl
1 prk
Sambal oelekia
1 rkl
Sipulijauhetta
1 tl
Jauhettua jeeraa
1 tl
Kuivattua oreganoa
1 tl
Punainen paprika
1
Mustapapua (n. 400 g)
1 pkt
Kypsä avokado
1
Limettimehua
1 rkl
Tuore, vihreä jalapeno
1
Pieni punasipuli
1
Isoa tortillalettuja
8
150 g
Tuoretta korianteria
1 ruukku
1½ prk
Lisää herkullisia ideoita
Kasvisburritot
45 minuuttia
Kasvisburritot
(6)
Tortillavuoka
1 tunti
Tortillavuoka
(15)

Burritot

Meksikossa burrito on nimitys tacolle, joka valmistetaan vehnätortillaan eikä jauhetusta kuivatusta maissijauhosta (masa harina) tehtyyn tortillaan. Burritot ovat yleensä pikemminkin rullattuja kuin taiteltuja.

Täydellinen määrä täytettä burritoon

Burritoon käyttämäsi täytteen määrä riippuu tortillaleipäsi koosta. Paras tapa löytää oikea määrä on kokeilla. Aseta täyte tortillan keskelle, taita sivut sisään, taita sinua lähinnä oleva läppä täytteen (ja sivujen) päälle ja rullaa burritoa eteenpäin, kunnes täyte on kokonaan sisällä. Aseta se lautaselle saumapuoli alaspäin.

Vinkkejä burriton täytteisiin

Meksikolaiset burritot täytetään perinteisesti chilorio-täytteellä, joka koostuu jauhelihasta, chilistä ja mausteista, tai sitten mochomos-täytteellä, joka koostuu rapeasta naudanlihasta ja sipulista. Myös machado de huevo-täytte on klassinen vaihtoehto; se koostuu munakokkelista, jossa on silputtua naudanlihaa, serrano-chiliä, sipulia ja tomaattia. Myös paistetut pinto pavut ovat mainio täytevaihtoehto.

Opi taittamaan burritot kuin ammattilainen

Aloita lämpimästä tortillaleivästä, joka on paljon joustavampi kuin kylmä tortilla. Aseta täyte tortillan keskelle, taita leivän sivut sisään, taita lähimpänä sinua oleva läppä täytteen (ja sivujen) päälle ja rullaa burritoa eteenpäin, kunnes täyte on kokonaan sisällä. Kun tarjoilet sen, varmista, että burrito asetetaan lautaselle saumapuoli alaspäin.