&format=jpg)
Enchiladat tomaattisalsan kera

Tee näin:
Tomaattisalsa
Riisisalaatti
Enchiladat
Enchiladat tomaattisalsan kera Q&A
Kun reseptimme enchiladojen valmistamiseen kuuluu repertuaariisi, herkullisen meksikolaisvaikutteisen illallisen valmistaminen on uskomattoman helppoa. Jos haluat oppia lisää tästä herkullisesta tex-mex-ruoasta, jatka lukemista.
Perinteiset enchiladat ovat herkullinen ja helppo ateria, jossa on paljon makua ja täyteläisyyttä. Aloita tekemällä täyte paistamalla jauhelihaa, sipulia ja valkosipulia ja sekoita siihen tuoretta paprikaa ja kesäkurpitsaa, tomaattikuutioita ja marinoituja jalopenoja. Pehmennä maissitortillat uunissa, jotta niiden kääriminen on helpompaa. Kääri ne täytteen ympärille, aseta ne vuokaan, ripottele päälle juustoa ja paista kunnes ne ovat kullanruskeita. Tarjoile riisisalaatin ja salsan kanssa.
Perinteiset enchiladat ovat ihana ateria, kun ne tarjoillaan meksikolaisen riisin ja maissisalaatin kanssa. Tuoreet ainesosat, kuten pureskeltava maissi ja rapea salaatti, antavat riisisalaatille rapeutta ja makua. Tarjoile enchiladat maukkaan salsan kanssa. Enchiladojen ja punaisen salsan yhdistelmä on klassinen, ja siitä syntyy aito meksikolainen makuelämys. Jos haluat vielä yhden kermaisen lisukkeen, voit lisätä päälle smetanaa tai guacamolea.
Paras enchilada-resepti ei tietenkään ole täydellinen ilman herkullista mausteista kastiketta: salsaa. Valmista meksikolainen salsakastike hauduttamalla aurinkokuivattuja tomaatteja ja kuutioitua sipulia vedessä ennen kuin sekoitat ne veteen, oliiviöljyyn, tummaan balsamiviinietikkaan ja mausteisiin. Sekoita joukkoon hieman lisää vettä ja anna salsan tekeytyä vähintään 30 minuuttia, ennen kuin maustat sen makusi mukaan ja levität sitä enchiladojen päälle.
Kyllä, voit toki tehdä enchiladat etukäteen, esimerkiksi jos sinulla on vieraita ja sinulla on muitakin ruokia valmistettavana tai jos haluat valmistella lounaan tai päivällisen koko tulevaksi viikoksi. Jääkaapissa enchiladat säilyvät 3-4 päivää. Voit säilyttää niitä joko paistettuina tai paistamattomina, riippuen mieltymyksestäsi. Kääri uuninkestävä vuoka tiiviisti kelmuun tai alumiinifolioon ennen säilytystä.
Voit pakastaa ylijääneet enchiladat joko paistettuina tai paistamattomina. Kääri ne molemmissa tapauksissa tiiviisti kelmuun tai alumiinifolioon ja säilytä niitä pakastepusseissa tai ilmatiiviissä astioissa enintään 3 kuukautta. Jos enchiladat on jo kypsennetty, sulata ne jääkaapissa yön yli ennen kuin lämmität ne uudelleen uunissa. Jos niitä ei ole kypsennetty ennen pakastamista, voit laittaa ne suoraan uuniin pakasteesta ja paistaa ne uunissa, kunnes ne ovat kuumia ja kypsiä tarjoiltaviksi.
Ainekset
Tomaattisalsa
Aurinkokuivattuja tomaatteja
|
25 g |
---|---|
Punasipuli (n. 50 g) kuutioituna
|
½ |
Kiehuvaa vettä
|
2 dl |
Rypsiöljyä
|
1½ rkl |
Vettä
|
1½ rkl |
Tummaa balsamiviinietikkaa
|
½ rkl |
Rosepippuria
|
½ tl |
Suolaa
|
¼ tl |
Vettä
|
1 dl |
Riisisalaatti
Punaista riisiä
|
1½ dl |
---|---|
Vettä
|
4½ dl |
Suolaa
|
½ tl |
Salaattia revittynä
|
¾ l |
Pakastemaissia sulatettuna
|
150 g |
Enchiladat
Tomaattimurskaa
|
200 g |
---|---|
10 g | |
Jauhelihaa (n. 6 % rasvaa)
|
300 g |
Punasipulia (n. 150 g) hienonnettuna
|
2 |
Pientä valkosipulinkynttä murskattuna
|
2 |
Punaista paprika (n. 150 g) kuutioituna
|
1 |
Kesäkurpitsa (n. 100 g)
|
½ |
Pikkelöity jalopeno
|
40 g |
Sokeria
|
½ tl |
Suolaa
|
1¼ tl |
Tortillalettuja (mieluiten maissilettuja) halkaisijaltaan n. 20 cm
|
8 |
75 g |
Helpot enchiladat salsakastikkeella
Jauhelihalla täytetyt enchiladat sipulin, paprikan ja jalapeñojen kanssa ovat täynnä makua. Suolaista naudanlihaa piristävät kirpeät sipulit ja tuoreet, makeat paprikat, kun taas marinoidut jalapeñot tuovat tulisuutta ja happaman mausteisen maun. Enchiladojen ja punaisen kastikkeen yhdistelmä on klassikko, jota on lähes mahdoton ohittaa meksikolaisessa keittiössä, ja se on täydellinen lisä täytteen mausteisiin, makeisiin ja suolaisiin makuihin.
Ja tietenkin, kuka voi vastustaa sulatettua juustoa, joka on paistettu uunissa kullanruskeaksi täydellisten enchiladojen päälle? Juusto antaa myös enchiladoille vastustamattoman ulkonäön ja se venyy herkullisesti, kun kauhot yhden enchiladan lautasellesi.
Jos haluat lisää meksikolaista ruokaa, kannattaa tutustua myös muihin meksikolaiseen keittiöön liittyviin resepteihimme. Tutustu esimerkiksi seuraaviin resepteihimme: quesadillat, kanakääröt meksikolaisella maissisalaatilla sekä mausteiset nachot.
Mausta enchiladat kotitekoisella salsalla
Parhaat enchiladat tarvitsevat maukkaan maustekastikkeen, joka täydentää uunissa rapeaksi paistettuja maissitortilloja ja tahmeaa sulatettua juustoa. Salsa roja on meksikolainen peruskastike, jossa on tomaattia ja joka sopii erinomaisesti juustoisiin enchiladoihin.
Olemme valinneet klassisen salsakastikkeen valmistukseen aurinkokuivattuja tomaatteja, koska niissä on intensiivinen makean ja kirpeän maku, joka on vielä voimakkaampi kuin tuoreissa tomaateissa. Niiden makeutta korostaa paksu tumma balsamiviinietikka. Tämä runsas, karamellisoitu etikka antaa salsalle paljon makuja ja luo intensiivisen kastikkeen, joka sopii täydellisesti yhteen monitahoisten ja mausteisten enchiladojen kanssa.
Maissitortillat, punaisen riisi ja maissisalaatti
Tässä reseptissä pehmeät maissitortillat, tex-mex-riisi ja maissisalaatti ovat aivan yhtä tärkeitä kuin enchiladojen täytteetkin.
Kääri maukas jauhelihatäyte pehmeisiin maissitortilloihin, jotta saat kaikki parhaat maut tarjoiltua yhdellä suupalalla. Näissä perinteisissä meksikolaisissa kääröissä on maissin maku ja pähkinäinen vivahde. Tämä hieman makea maku heijastuu lisukkeena tarjottavaan riisi-maissisalaattiin, jossa on samaa ihanaa keltaista maissia kuin tortilloissakin. Salaatista ja punaisesta riisistä tehdyssä rapeassa salaatissa on myös hienoja pähkinäisiä sävyjä. Värikäs salaatti on maukas ja koristeellinen lisuke vastustamattoman mausteisille enchiladoille.
Tee oma versiosi
Jos pidät tulisuudesta, voit tehdä ruokalajista vielä mausteisemman. Tuore chilipippuri on itsestäänselvä valinta, mutta älä kuitenkaan väheksy jauhettua chilipippuria, murskattuja chilihiutaleita tai klassista taco-mausteseosta, sillä ne kaikki sopivat hyvin tulisuutta tuoviksi enchiladojen mausteeksi.
Jos pidät tulisuuden lisäksi savuisesta mausta, kokeile savustettua chipotle-pippuria tai jauhettua cayennepippuria. Jos taas haluat, että nopeat enchiladat ovat vähemmän mausteisia, voit tarjoilla ne jääkylmän, samettisen smetanan tai kermaisen, kotitekoisen guacamolen kanssa.
Vinkkejä
Jos haluat tehdä tästä juustoisesta enchilada-reseptistä todella aidon meksikolaisen aterian, voit valmistaa itse omat maissitortillasi. Naudanliha-tacojen reseptissä kuvaamme, miten voit helposti tehdä tortillalettutaikinan ja paistaa pehmeät tortillat itse luodaksesi makeanmakuisia tortilloja, jotka sopivat täydellisesti enchiladoille.
Voit tietysti tarjoilla enchiladoja myös vehnätortilloilla, jos pidät neutraalimman makuisista tortillaleivistä tai jos et löydä perinteisiä maissitortilloja.