Enchiladat tomaattisalsan kera
Tee näin:
Tomaattisalsa
Riisisalaatti
Enchiladat
Enchiladat tomaattisalsan kera Q&A
Kun reseptimme enchiladojen valmistamiseen kuuluu repertuaariisi, herkullisen meksikolaisvaikutteisen illallisen valmistaminen on uskomattoman helppoa. Jos haluat oppia lisää tästä herkullisesta tex-mex-ruoasta, jatka lukemista.
Ainekset
Tomaattisalsa
25 g | |
Punasipuli (n. 50 g) kuutioituna
|
½ |
Kiehuvaa vettä
|
2 dl |
Rypsiöljyä
|
1½ rkl |
Vettä
|
1½ rkl |
Tummaa balsamiviinietikkaa
|
½ rkl |
Rosepippuria
|
½ tl |
Suolaa
|
¼ tl |
Vettä
|
1 dl |
Riisisalaatti
Punaista riisiä
|
1½ dl |
---|---|
Vettä
|
4½ dl |
Suolaa
|
½ tl |
Salaattia revittynä
|
¾ l |
Pakastemaissia sulatettuna
|
150 g |
Enchiladat
Tomaattimurskaa
|
200 g |
---|---|
10 g | |
Jauhelihaa (n. 6 % rasvaa)
|
300 g |
Punasipulia (n. 150 g) hienonnettuna
|
2 |
Pientä valkosipulinkynttä murskattuna
|
2 |
Punaista paprika (n. 150 g) kuutioituna
|
1 |
Kesäkurpitsa (n. 100 g)
|
½ |
Pikkelöity jalopeno
|
40 g |
Sokeria
|
½ tl |
Suolaa
|
1¼ tl |
Tortillalettuja (mieluiten maissilettuja) halkaisijaltaan n. 20 cm
|
8 |
75 g |
Helpot enchiladat salsakastikkeella
Jauhelihalla täytetyt enchiladat sipulin, paprikan ja jalapeñojen kanssa ovat täynnä makua. Suolaista naudanlihaa piristävät kirpeät sipulit ja tuoreet, makeat paprikat, kun taas marinoidut jalapeñot tuovat tulisuutta ja happaman mausteisen maun. Enchiladojen ja punaisen kastikkeen yhdistelmä on klassikko, jota on lähes mahdoton ohittaa meksikolaisessa keittiössä, ja se on täydellinen lisä täytteen mausteisiin, makeisiin ja suolaisiin makuihin.
Ja tietenkin, kuka voi vastustaa sulatettua juustoa, joka on paistettu uunissa kullanruskeaksi täydellisten enchiladojen päälle? Juusto antaa myös enchiladoille vastustamattoman ulkonäön ja se venyy herkullisesti, kun kauhot yhden enchiladan lautasellesi.
Jos haluat lisää meksikolaista ruokaa, kannattaa tutustua myös muihin meksikolaiseen keittiöön liittyviin resepteihimme. Tutustu esimerkiksi seuraaviin resepteihimme: quesadillat, kanakääröt meksikolaisella maissisalaatilla sekä mausteiset nachot.
Mausta enchiladat kotitekoisella salsalla
Parhaat enchiladat tarvitsevat maukkaan maustekastikkeen, joka täydentää uunissa rapeaksi paistettuja maissitortilloja ja tahmeaa sulatettua juustoa. Salsa roja on meksikolainen peruskastike, jossa on tomaattia ja joka sopii erinomaisesti juustoisiin enchiladoihin.
Olemme valinneet klassisen salsakastikkeen valmistukseen aurinkokuivattuja tomaatteja, koska niissä on intensiivinen makean ja kirpeän maku, joka on vielä voimakkaampi kuin tuoreissa tomaateissa. Niiden makeutta korostaa paksu tumma balsamiviinietikka. Tämä runsas, karamellisoitu etikka antaa salsalle paljon makuja ja luo intensiivisen kastikkeen, joka sopii täydellisesti yhteen monitahoisten ja mausteisten enchiladojen kanssa.
Maissitortillat, punaisen riisi ja maissisalaatti
Tässä reseptissä pehmeät maissitortillat, tex-mex-riisi ja maissisalaatti ovat aivan yhtä tärkeitä kuin enchiladojen täytteetkin.
Kääri maukas jauhelihatäyte pehmeisiin maissitortilloihin, jotta saat kaikki parhaat maut tarjoiltua yhdellä suupalalla. Näissä perinteisissä meksikolaisissa kääröissä on maissin maku ja pähkinäinen vivahde. Tämä hieman makea maku heijastuu lisukkeena tarjottavaan riisi-maissisalaattiin, jossa on samaa ihanaa keltaista maissia kuin tortilloissakin. Salaatista ja punaisesta riisistä tehdyssä rapeassa salaatissa on myös hienoja pähkinäisiä sävyjä. Värikäs salaatti on maukas ja koristeellinen lisuke vastustamattoman mausteisille enchiladoille.
Tee oma versiosi
Jos pidät tulisuudesta, voit tehdä ruokalajista vielä mausteisemman. Tuore chilipippuri on itsestäänselvä valinta, mutta älä kuitenkaan väheksy jauhettua chilipippuria, murskattuja chilihiutaleita tai klassista taco-mausteseosta, sillä ne kaikki sopivat hyvin tulisuutta tuoviksi enchiladojen mausteeksi.
Jos pidät tulisuuden lisäksi savuisesta mausta, kokeile savustettua chipotle-pippuria tai jauhettua cayennepippuria. Jos taas haluat, että nopeat enchiladat ovat vähemmän mausteisia, voit tarjoilla ne jääkylmän, samettisen smetanan tai kermaisen, kotitekoisen guacamolen kanssa.
Vinkkejä
Jos haluat tehdä tästä juustoisesta enchilada-reseptistä todella aidon meksikolaisen aterian, voit valmistaa itse omat maissitortillasi. Naudanliha-tacojen reseptissä kuvaamme, miten voit helposti tehdä tortillalettutaikinan ja paistaa pehmeät tortillat itse luodaksesi makeanmakuisia tortilloja, jotka sopivat täydellisesti enchiladoille.
Voit tietysti tarjoilla enchiladoja myös vehnätortilloilla, jos pidät neutraalimman makuisista tortillaleivistä tai jos et löydä perinteisiä maissitortilloja.