Bulgur-kinkkusalaatti

Bulgur-kinkkusalaatti

Bulgur saa lisää makua, kun se keitetään yrttiliemessä. Tarjoile bulguri-kinkkusalaatti pääruokana, tai ilman kinkkua ruoan lisukkeena.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Bulgur-kinkkusalaatti

Bulgur saa lisää makua, kun se keitetään yrttiliemessä. Tarjoile bulguri-kinkkusalaatti pääruokana, tai ilman kinkkua ruoan lisukkeena.

Annoslukumäärä
  • 2 dl bulguria
  • 6 dl yrttilientä
  • 100 g pakastettuja vihreitä papuja
  • 1 tlk mustia papuja (n. 400 g)
  • 1 punasipuli
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 ruukku salaattia, esim. tammenlehväsalaattia
  • 150 g ilmakuivattua kinkkua ohuina viipaleina
  • 2 dl Ingman luonnonjogurttia
  • 3 tl tulista chilikastiketta

Ohjeet

Kiehauta liemi kattilassa. Lisää bulgur ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Kaada liemi pois. Lisää vihreät pavut kattilaan. Laita kansi päälle ja anna seistä noin 5 minuuttia. Kaada mustien papujen liemi pois ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi siivuiksi. Puolita tomaatit. Kaada bulguria kerroksittain mustien papujen, punasipulin, kirsikkatomaattien ja salaatin kanssa kulhoon tai lautaselle. Aseta päällimmäiseksi kinkkusiivut. Sekoita jogurtti ja chilikastike kastikkeeksi. Tarjoile salaatti kastikkeen ja leivän kera.