Bulgur-kinkkusalaatti

Bulgur-kinkkusalaatti

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Bulgur saa lisää makua, kun se keitetään yrttiliemessä. Tarjoile bulguri-kinkkusalaatti pääruokana, tai ilman kinkkua ruoan lisukkeena.

Ainekset

Annokset
  • 2 dl bulguria
  • 6 dl yrttilientä
  • 100 g pakastettuja vihreitä papuja
  • 1 tlk mustia papuja (n. 400 g)
  • 1 punasipuli
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 ruukku salaattia, esim. tammenlehväsalaattia
  • 150 g ilmakuivattua kinkkua ohuina viipaleina
  • 2 dl Ingman luonnonjogurttia
  • 3 tl tulista chilikastiketta

Tee näin:

Tee näin:

Kiehauta liemi kattilassa. Lisää bulgur ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Kaada liemi pois. Lisää vihreät pavut kattilaan. Laita kansi päälle ja anna seistä noin 5 minuuttia. Kaada mustien papujen liemi pois ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi siivuiksi. Puolita tomaatit. Kaada bulguria kerroksittain mustien papujen, punasipulin, kirsikkatomaattien ja salaatin kanssa kulhoon tai lautaselle. Aseta päällimmäiseksi kinkkusiivut. Sekoita jogurtti ja chilikastike kastikkeeksi. Tarjoile salaatti kastikkeen ja leivän kera.