Brasilialainen kalapata
45 minuutit

Brasilialainen kalapata

Paahteinen paprika, lempeä kookos ja pikantti curry-chilikerma maustavat tämän Brasilian inspiroiman kalaruoan. Ihanan mausteinen pata antaa potkua arkeen!
45 minuutit
Arvioi (8)

Minun arvosanani

Brasilialainen kalapata

Paahteinen paprika, lempeä kookos ja pikantti curry-chilikerma maustavat tämän Brasilian inspiroiman kalaruoan. Ihanan mausteinen pata antaa potkua arkeen!

Annoslukumäärä

Ainekset

  • 500 g pakasteseitiä tai -kuhaa
  • 2 dl kalalientä (2 dl vettä, 1/3 liemikuutio)
  • 1 lime
  • 2 sipulia
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 keltainen paprika
  • oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tlk kokonaisia kuorittuja tomaatteja
  • 2 dl kookoskermaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • korianteria
  • 2 dl Arla Lempi ruokakermaa 15 %

Ohjeet

Aluksi

Ota pakastekala ajoissa sulamaan. Valmista kalaliemi mikrossa. Pese lime huolella ja raasta puolikkaasta limestä kuori. Purista limen mehut. Kaada kuoret ja mehut pieneen kulhoon odottamaan. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Pese paprika ja leikkaa suikaleiksi. Kuumenna oliiviöljy kasarissa. Paista sipulit ja paprikat öljyssä paahteisen ruskeiksi. Mausta suolalla.

Anna kiehua

Lisää tölkkitomaatit, kookoskerma ja kalaliemi. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Riko lastalla tomaatit pienemmäksi. Anna kiehua hiljalleen ilman kantta, kunnes kastike on keittynyt kasaan (n. 10 min).

Lisää kerma

Lisää Arla Lempi Curry & chili ruokakerma ja limen mehu sekä kuoret. Anna kastikkeen kiehua vielä 10–15 minuuttia.

Kalat pataan

Kuivaa sulanut kala talouspaperilla ja mausta ripauksella suolaa. Kuumenna oliiviöljy ja paista kalat kypsiksi. Nosta kalat padan päälle, lusikoi kastiketta kalojen päälle ja anna niiden maustua kannen alla muutama minuutti.

Lisukkeet

Tarjoa kalapata riisin kera.

Suositellut tuotteet