Bataattipiirakka

Bataattipiirakka

Arvioi

(2)

Ihanan makea bataatti muuntautuu myös piirakaksi. Piirakka saa sulavaa pehmeyttä juustosta, ja vie kielet mennessään!

Ainekset

Reseptistä valmistuu 6 annosta

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 200 °C. Vuoraa leivinpaperilla uuninkestävä vuoka, noin 20x30 cm. Aseta lehtitaikinaa vuokaan ja voitele jokainen levy. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja pilko bataatit. Paista sipuli ja valkosipuli pehmeäksi ja kiiltäväksi voissa. Lisää bataatit ja paista vielä 2-3 minuuttia. Vatkaa yhteen kerma ja kananmunat. Lisää sipulit, bataatit, suola ja pippuri. Murenna Apetina-juusto ja sekoita joukkoon 2/3 juustoraasteesta. Levitä taikinaseos vuokaan. Ripottele loput juustosta piirakan päälle. Paista uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman. Nosta piirakka pois vuoasta. Tarjoile salaatin kanssa.