Bataattipiirakka

Bataattipiirakka

Ihanan makea bataatti muuntautuu myös piirakaksi. Piirakka saa sulavaa pehmeyttä juustosta, ja vie kielet mennessään!

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 200 °C. Vuoraa leivinpaperilla uuninkestävä vuoka, noin 20x30 cm. Aseta lehtitaikinaa vuokaan ja voitele jokainen levy.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja pilko bataatit.
  • Paista sipuli ja valkosipuli pehmeäksi ja kiiltäväksi voissa. Lisää bataatit ja paista vielä 2-3 minuuttia.
  • Vatkaa yhteen kerma ja kananmunat. Lisää sipulit, bataatit, suola ja pippuri.
  • Murenna Apetina-juusto ja sekoita joukkoon 2/3 juustoraasteesta.
  • Levitä taikinaseos vuokaan. Ripottele loput juustosta piirakan päälle.
  • Paista uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman. Nosta piirakka pois vuoasta. Tarjoile bataattipiirakka salaatin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Torttutaikinalevyä
6
½ dl
Keltasipuli
1
Valkosipulinkynsi
1
Bataatti
500 g
3 dl
Kananmunia
2
Suolaa
1 tl
Hyppysellistä pippuria
2
150 g
150 g
Lisää herkullisia ideoita
Kasvispiirakka
60+ min
Kasvispiirakka
(19)