Tuoreita punajuuria
|
750 g |
---|---|
Appelsiinia
|
2 kpl |
Saksanpähkinöitä
|
30 g |
Suolaa
|
½ tl |
Mustapippuria
|
1 ripaus |
Tuoretta minttua
|
1 rkl |
1 prk | |
Inkiväärijauhetta
|
1 tl |
Suolaa
|
1 ripaus |
Punajuurisalaatti on värikäs lisuke, joka muuttuu helposti pääruuaksi, kun siihen lisätään viljaa, kuten kvinoaa. Makean ja maanläheisen makunsa ansiosta punajuuret ovat herkku, joka kuuluu syksyyn ja talveen erityisesti pohjoisella pallonpuoliskolla. Perinteisestä skandinaavisesta joulupöydästä löytyykin tavallisesti jonkinlainen versio punajuurisalaatista.
Punajuurisalaatti säilyy jääkaapissa jopa viisi päivää. Muista kuitenkin peittää salaatti hyvin kelmulla tai ilmatiiviillä kannella, jotta ei-toivotut aromit pysyvät poissa salaatista.