Samettinen maa-artisokkakeitto

Samettinen maa-artisokkakeitto

40 minuuttia Brunssi Lisuke
Samettinen maa-artisokkakeitto on täydellinen kylmiin talvi-iltoihin, täynnä makua ja lämpöä. Viimeistele mozzarellalla ja rapealla pekonilla.
https://www.arla.fi/reseptit/apetina-maa-artisokkakeitto/

Tee näin:

Samettinen maa-artisokkakeitto
  • 1. Kuori maa-artisokat, sipuli ja valkosipuli, ja pilko ne pieniksi paloiksi. Ruskista voita kevyesti ja paista kaikkia aineksia noin 5 minuuttia. Lisää kasvisliemi ja keitä 30 minuuttia.
  • 2. Asettele pekoni uunipellille ja paista uunissa 180 °C:ssa 20 minuuttia. Kaada keitto, sitruunamehu ja sinappi tehosekoittimeen ja sekoita 30 sekuntia.
  • 3. Kaada keittolautasille ja ripottele päälle mozzarellajuustoa. Lisää suupaloiksi leikattua pekonia ja mausta hienonnetulla ruohosipulilla, mustapippurilla ja merisuolalla. Ripottele päälle hiukan oliiviöljyä ja tarjoile.
Vinkki
  • Anna raastetun juuston sulaa hetken ennen tarjoilua, jotta keiton rakenteesta tulisi oikeanlainen.
Annos
  • Pilko vihreä omena ohuiksi paloiksi ja lisää ne keittoon. Näin saat raikkaan, makeanhappaman maun.
Valmis!

Ainekset

Samettinen maa-artisokkakeitto
Mozzarellaa
200 g
Maa-artisokkia
500 g
Sipuli
1
Valkosipulinkynsiä
3
Voita
50 g
Kasvisfondia
1 l
Sitruunaa
1 rkl
Sinappia
1 rkl
Pekonia
300 g
Oliiviöljyä
Merisuolaa
Mustapippuria