&format=jpg)
Aasialainen lohi

Tee näin:
Aasialainen lohi
Aasialainen lohi Q&A
Lohen kanssa yhdistettävien makuyhdistelmien määrä on valtava. Mausteiden osalta kolme suosittua vaihtoehtoa ovat ripaus Cajun-maustetta, juustokumina ja savustettu paprika tai klassinen suola, yrtit ja sitruuna -yhdistelmä. Hunaja ja soija ovat myös vanhoja suosikkeja, samoin kuin teriyaki-kastike tai kermainen valkoviinikastike.
Kohtuudella kyllä. Jotkut jopa väittävät, että täydellisesti kypsennetty nahka on lohen paras osa. On kuitenkin muutama varotoimenpide, jotka sinun on otettava huomioon: tiedä, mistä lohesi on peräisin (jotkin lajit ovat ympäristösaasteiden saastuttamia enemmän kuin toiset) ja tarkista, että se on kypsennetty kunnolla. Jos olet raskaana, imetät tai tarjoat lohta pienille lapsille, on parasta olla varovainen ja jättää nahka kokonaan pois.
Kala, myös lohi, on yksi elämän monipuolisimmista raaka-aineista, ja sitä voi valmistaa lähes millä tahansa tavalla höyrystämisestä ja paistamisesta grillaamiseen ja wokissa paistamiseen. Lisää vain hieman öljyä wokkipannuun ja pyörittele sitä, jotta pannun pinta peittyy kokonaan öljyllä. Lisää lohifileet ja kypsennä noin kahdesta kolmeen minuuttia per puoli tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä.
Hyvän ja täydellisen lohen ero on valmistuksen ajoituksessa. Aloita ottamalla kala jääkaapista noin 15 minuuttia ennen kypsentämistä ja taputtele se kuivaksi ennen pannulle laittamista. Aloita aina nahkapuoli alaspäin ja anna sitten odottelun alkaa. Kun fileen väri alkaa muuttua tummasta vaaleanpunaisesta vaaleampaan sävyyn ja hiipii noin ¾ lohen pinnasta, on aika kääntää. Kypsennä vielä muutama minuutti, niin saat mureimman ja suussa sulavimman lohipalan, jonka nahka on täydellisen rapea.
Ainekset
Aasialainen lohi
Nahatonta ja ruodotonta lohifilee
|
600 g |
---|---|
Suolaa
|
2 tl |
Fariinisokeria
|
1 tl |
Jauhettua inkivääriä
|
1 tl |
Chilihiutaleita
|
1 tl |
Kuohukermaa
|
2 dl |
Limetti, kuori hienoksi raastettuna sekä mehu
|
1 |
Valkosipulinkynsi
|
1 |
Tarjoiluun
Tuoretta korianteria hienonnettuna
|
|
---|---|
Jasminriisiä neljälle hengelle
|
|
Parsakaali
|
1 |
Paahdettuja seesaminsiemeniä
|
2 rkl |
Aasialainen lohi ja parhaat lisukkeet
Tähän reseptiin suosittelemme höyryävää jasmiiniriisiä ja parsakaalia seesaminsiemenillä. Lisäämällä riisiin ripauksen kookosta (korvaa 400 ml vettä yksinkertaisesti kookosmaidolla) saat ateriaasi lisää aasialaista makua, ja se sopii myös hyvin yhteen lohen ja kastikkeen kanssa. Sitruunalla paahdetut pikkuperunat, muhennetut vihreät pavut tai rapea fenkoli- ja yrttisalaatti sopivat myös erinomaisesti aasialaisen lohen kanssa nautittaviksi.
Kasvisversio tästä aasialaisesta ruokalajista
Suosittuja kalan korvikkeita ovat tofu, tempeh sekä jakkihedelmä (trooppinen puuhedelmä, jota viljellään Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa). Jokaisella näistä vaihtoehdoista on neutraali maku, ja ne voivat jossain määrin jäljitellä kalan kiinteää ja lihaisaa rakennetta.
Säilytä ylijäänyt aasialainen lohi näin
Voit säilyttää tähteet turvallisesti jopa kaksi päivää ilmatiiviissä astiassa jääkaapin alaosassa, jossa on kylmintä. Jos tähteitä on säilytetty huoneenlämmössä yli kaksi tuntia, on turvallisempaa heittää kala pois, sillä haitalliset bakteerit ovat saattaneet lisääntyä niin paljon, että niitä ei enää voi syödä turvallisesti.