Aamiaissämpylät

Aamiaissämpylät

Sämpylä, jota kaikki rakastavat! Pienet sämpylät ovat yhtä hyviä aamiaisella, salaatin tai tulikuuman keiton kanssa!
Arvioi (2)

Minun arvosanani

Aamiaissämpylät

Sämpylä, jota kaikki rakastavat! Pienet sämpylät ovat yhtä hyviä aamiaisella, salaatin tai tulikuuman keiton kanssa!

Reseptistä valmistuu 16 kpl

Voitelu ja koristelu

Ohjeet

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi, eli noin 37 °C. Murenna hiiva kulhoon. Kaada maito. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää voi, suola ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikinaa voimakkaasti, kunnes se tuntuu tasaiselta. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 45 minuuttia. Kuumenna uuni 225 °C:een. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile pitkoksi. Jaa taikina 16 osaan. Muotoile niistä pyöreitä sämpylöitä ja litistä niitä niin, että ne ovat 10-12 cm halkaisijaltaan. Aseta ne leivinpaperille uunipellille. Anna kohota noin 20 minuuttia. Voitele sämpylät maidolla ja ripottele päälle siemeniä. Paista sämpylöitä uunin keskiosassa 10-12 minuuttia. Anna leipien jäähtyä ritilällä liinan alla. Vinkki! Voit myös leipoa taikinasta 12 pitkulaista annospatonkia.

Suositellut tuotteet