Aamiaissämpylät

Aamiaissämpylät

Aamiaissämpylä, joita kaikki rakastavat! Pienet sämpylät ovat yhtä hyviä aamiaisella, salaatin kera ja tulikuuman keiton kanssa.
https://www.arla.fi/reseptit/aamiaissampylat/

Tee näin:

  • Kuumenna maito kädenlämpöiseksi, eli noin 37 °C. Murenna hiiva kulhoon ja kaada maito. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
  • Lisää voi, suola ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikinaa voimakkaasti, kunnes se tuntuu tasaiselta.
  • Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 45 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 °C asteeseen.
  • Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile pitkoksi. Jaa taikina 16 osaan ja muotoile paloista pyöreitä sämpylöitä ja litistä niitä niin, että ne ovat 10-12 cm halkaisijaltaan.
  • Aseta ne leivinpaperille uunipellille. Anna kohota noin 20 minuuttia. Voitele sämpylät maidolla ja ripottele päälle siemeniä.
  • Paista sämpylöitä uunin keskiosassa 10-12 minuuttia. Anna leipien jäähtyä ritilällä liinan alla.
Valmis!
Vinkki

Voit myös leipoa taikinasta 12 pitkulaista annospatonkia.

Ainekset

5 dl
Hiivaa
50 g
50 g
Suolaa
2 tl
Ruisjauhoa
2 dl
Dl vehnäjauhoja
10
Voitelu ja koristelu
2 rkl
Seesamin-, auringonkukan- tai kurpitsansiemen
½ dl
Lisää herkullisia ideoita