Miltä tulevaisuuden ruoka näyttää ja miten sitä tuotetaan?

Miltä tulevaisuuden ruoka näyttää ja miten sitä tuotetaan?

Jakso 1

Miltä tulevaisuuden ruoka näyttää ja miten sitä tuotetaan?

Nykyennusteiden valossa maapallon väestö saavuttaa huippunsa vuonna 2050. Tällöin myös maailman ruokasysteemi on äärirajoillaan. Kysymys siitä, miltä tulevaisuuden ruoka ja ruoantuotanto näyttävät ovatkin ajankohtaisempi kuin koskaan ennen. Elämmekö juuri nyt merkittävän kynnyksen äärellä tulevaisuuden ruoan suhteen? Vai onko sittenkin kyseessä arviointivirhe, jonka kulloinkin elävät sukupolvet toisensa jälkeen tekevät?

Näitä ja lukuisia muita kysymyksiä miettivät toimittaja Henkka Hyppönen ja professori Markku Wilenius Turun yliopiston tulevaisuuden tutkimuksen laitokselta Food & Future -podcastin ensimmäisessä jaksossa. Yhdessä he vievät kuulijan aikamatkalle vuoteen 2050 ja pohtivat, miltä tulevaisuuden ruoka näyttää ja miten sitä tuotetaan.

Ensimmäisessä jaksossa keskustelua herättää muun muassa digitalisaatio ja sen vaikutus tulevaisuuden ruokaan. Ruoan jäljitettävyys ja läpinäkyvyys ovat konkreettisia esimerkkejä siitä, miten jokainen voi tutustua entistä paremmin siihen, miten ja mistä ruoka lautasellemme oikein päätyy. Keskustelua siitä, miltä tulevaisuuden ruoka näyttää on kuitenkin mahdotonta käydä puhumatta globalisaation vaikutuksista. Mutta onko globalisaatiossa menty jo liian pitkälle?

”Kun syö norjalaista lohta niin sillä on todennäköisesti enemmän lentopisteitä kuin itsellä”, naurahtaa sarjan juontaja Henkka Hyppönen.

Food & Future -podcastin ensimmäinen jakso ”Mitä syödään vuonna 2050?” on nyt kuunneltavissa Spotifyssa ja katsottavissa Youtubessa. Kuuntele koko jakso nyt!

Jakso 1

Kuuntele jakso nyt!

Food & Future podcast-sarjan ensimmäinen jakso on ulkona nyt! Kuuntele jakso alla olevan playerin kautta tai Spotifyssa. Voit myös katsoa jakson Youtubessa.

Katso Youtubessa

Jakso 1: Mitä syödään vuonna 2050?

Vieraana professori Markku Wilenius Turun yliopiston tulevaisuuden tutkimuksen laitokselta

Jakso 1: Mitä syödään vuonna 2050?
Henkka Hyppönen
Juontaja

Henkka Hyppönen

Palkittu puhuja Henri "Henkka" Hyppönen haastaa perinteistä ajattelua ja inspiroi kuuntelijaa ajatuksillaan. Henri on Senior Advisor, tietokirjailija, yrittäjä ja tv-esiintyjä; todellinen monitaituri, jonka tekemisessä yhdistyy luovuus ja tutkimustiedon hyödyntäminen. Taitavan tarinankerronnan lisäksi Henrin ehdottomia vahvuuksia ovat kyky innostaa, vaikuttaa ja haastaa yleisöä ajattelemaan uudella tavalla.

Vieraat

Kuusi asiantuntijaa

Food & Future -podcast-sarjaa tähdittävät erinomainen joukko asiantuntijavieraita alojensa kirkkaimmilta huipuilta. Toimittaja Henkka Hyppösen vieraiksi asettuvat tulevaisuuden tutkimuksen professori Markku Wilenius, psykologi Outi Pikkuoksa, biohakkeri Teemu Arina, biotekniikan tohtori Lauri Reuter, ravitsemusterapeutti Ulla Kärkkäinen sekä erikoistutkija Terhi Latvala. Hyppää nyt mukaan matkalle kohti tulevaisuutta ja sen yli!

Kuusi asiantuntijaa