Food and future Terhi Latvala

Jakso 6

Millaisia ovat ruokatrendit tulevaisuudessa?

Siellä mihin valtavirta ei näe, kehittyy jatkuvasti uutta ja mielenkiintoista. Niin tapahtuu myös ruoan ja ruoantuotannon alalla: marginaalissa erilaiset tutkijat, tuotekehittelijät ja trenditietoiset vaikuttajat supisevat uusista ruokatrendeistä jatkuvasti. Mutta missä tällä hetkellä mennään? Minkälaisia uusia ruokatrendejä juuri nyt kehittyy pinnan alla? Mitkä ovat seuraavia suuria ruokatrendejä, jotka nousevat marginaalista valtavirtaan ja meidän kaikkien lautasille tulevaisuudessa?

Food & Future podcast-sarjan kuudennessa jaksossa toimittaja Henri Hyppönen keskustelee tulevaisuuden ruokatrendeistä yhdessä erikoistutkija Terhi Latvalan kanssa. Keskustelun aiheiksi nousevat muun muassa erilaiset ruokatrendit, lähiruoka, kuluttajien janoama data sekä erilaiset kuluttajat sekä heidän arvostamansa asiat ostopäätöstä tehdessä.

Keskusteltaessa siitä, mitä syödään tulevaisuudessa, nostaa Latvala esiin muutamia tulevaisuuden ruokatrendeihin vaikuttavia asioita. Ensinnäkin hänen mukaansa ilmastonmuutos tulee olemaan yksi isoimpia ajureita siinä, mitä me valitsemme ruokapöytäämme myös tulevaisuudessa. Nyt tämä kehityskulku näkyy jo kasvisruokailun huomattavana kasvuna. Tällä hetkellä tutkimuksissa käy ilmi, että moni kuluttaja haluaisi lisätä kasvisten osuuttaan ruokavaliossa. Kasvisruokailun voidaankin siis sanoa nousseen jo nyt osin marginaalista valtavirtaan.

Mutta mitkä ovat seuraavat ruokatrendit, jotka nousevat marginaalista valtavirtaan? Lisääkö lähiruoka suosiotaan entisestään? Tuleeko ketogeeninen dieetti isosti kaikkien huulille seuraavaksi? Entä mitä erikoistutkija ei haluaisi nähdä enää vuonna 2050 jääkaapissamme?

Food & Future podcast-sarjan viides jakso ”Millaisia ovat ruokatrendit tulevaisuudessa?” on nyt kuunneltavissa Spotifyssa ja katsottavissa Youtubessa. Kuuntele jakso nyt ja kerro meille sosiaalisessa mediassa mikä on sinun mielestäsi seuraava suuri ruokatrendi! Käytä tunnistetta #foodandfuture ja osallistu keskusteluun.

Jakso 6

Kuuntele jakso nyt!

Food & Future podcast-sarjan toinen jakso on ulkona nyt! Kuuntele jakso alla olevan playerin kautta tai Spotifyssa. Voit myös katsoa jakson Youtubessa.

Katso Youtubessa

Jakso 6: Tulevaisuuden ruokatrendit?

Vieraana erikoistutkija Terhi Latvala