Onko mielenterveyden hoito ruualla arkipäivää tulevaisuudessa?

Onko mielenterveyden hoito ruualla arkipäivää tulevaisuudessa?

Jakso 2

Onko mielenterveyden hoito ruualla arkipäivää tulevaisuudessa?

Viimeisten tutkimustulosten mukaan noin puolet elimistön dopamiinista eli niin sanotusta mielihyvähormonista on peräisin suolistosta. Tämän tuotannosta ovat vastuussa suoliston bakteerit eli meidän jokaisen henkilökohtainen mikrobiomi. Tällä tiedolla voi olla merkittävä vaikutus siihen, miten erilaisia mielenterveyden ongelmia, kuten masennusta, tulevaisuudessa hoidetaan. Onko mielenterveyden hoito tulevaisuudessa mahdollista niinkin arkipäiväisellä asialla kuin syömämme ruoka?

Food & Future podcast-sarjan toisessa jaksossa juontaja Henkka Hyppösen vieraaksi asettuu keittiössä viihtyvä psykologi Outi Pikkuoksa. Yhdessä he suuntaavat katseemme siihen, onko mielenterveyden hoito ruualla mahdollista tulevaisuudessa ja miten mielenterveyden hoito ruualla voisi käytännössä toimia.

”Me oikeastaan ei tulla sitä kauhean paljon ajatelleeksi, että aivot, vaikka ne painaa sellaiset viitisen prosenttia meidän kehosta, niin ne haukkaa kuitenkin sellaiset kaksikymmentä prossaa siitä kaikesta energiasta mitä me tankataan sisään. Että ei se ole ihan yhdentekevää, mitä me syödään”, toteaa Outi Pikkuoksa.

Yhtä kaikille sopivaa ratkaisua ei kuitenkaan ole, vaan mielenterveyden hoito ruualla vaatii Outi Pikkuoksan mukaan ennen kaikkea yksilöllisiä ratkaisuja. Syömisestä ei myöskään tarvitse tulla pelkkää suorittamista ja ravintoarvojen laskemista, vaan syömisen tuoma nautinto kuuluu myös mielenterveyden hoitoa tukevaan ruokavalioon.

”Ylipäätään nämä alueet, missä ihmiset elää poikkeuksellisen iäkkäiksi niin ei ne siellä mitenkään ryppyotsaisesti siihen syömiseen suhtaudu”, muistuttaa Outi Pikkuoksa.

Food & Future podcast-sarjan toinen jakso ”Onko ruoka tulevaisuuden äly- ja mielenterveyslääke?” on nyt kuunneltavissa Spotifyssa ja katsottavissa Youtubessa. Kuuntele koko jakso nyt!

Jakso 2

Kuuntele jakso nyt!

Food & Future podcast-sarjan toinen jakso on ulkona nyt! Kuuntele jakso alla olevan playerin kautta tai Spotifyssa. Voit myös katsoa jakson Youtubessa.

Katso Youtubessa

Jakso 2: Ruoka, tulevaisuuden äly- ja mielenterveys- lääke?

Vieraana keittiössä viihtyvä psykologi Outi Pikkuoksa

Jakso 2: Ruoka, tulevaisuuden äly- ja mielenterveys- lääke?
Henkka Hyppönen
Juontaja

Henkka Hyppönen

Palkittu puhuja Henri "Henkka" Hyppönen haastaa perinteistä ajattelua ja inspiroi kuuntelijaa ajatuksillaan. Henri on Senior Advisor, tietokirjailija, yrittäjä ja tv-esiintyjä; todellinen monitaituri, jonka tekemisessä yhdistyy luovuus ja tutkimustiedon hyödyntäminen. Taitavan tarinankerronnan lisäksi Henrin ehdottomia vahvuuksia ovat kyky innostaa, vaikuttaa ja haastaa yleisöä ajattelemaan uudella tavalla.

Vieraat

Kuusi asiantuntijaa

Food & Future -podcast-sarjaa tähdittävät erinomainen joukko asiantuntijavieraita alojensa kirkkaimmilta huipuilta. Toimittaja Henkka Hyppösen vieraiksi asettuvat tulevaisuuden tutkimuksen professori Markku Wilenius, psykologi Outi Pikkuoksa, biohakkeri Teemu Arina, biotekniikan tohtori Lauri Reuter, ravitsemusterapeutti Ulla Kärkkäinen sekä erikoistutkija Terhi Latvala. Hyppää nyt mukaan matkalle kohti tulevaisuutta ja sen yli!

Kuusi asiantuntijaa