Jakso 5

Kehonkuva ja suhde ruokaan – minne olemme menossa?

Väitettä ”olet mitä syöt” pidetään jonkinlaisena yleisenä totuutena. Ja kun haluamme muuttaa sitä mitä olemme, on aivojemme helppoa päätellä muutoksen tapahtuvan ruokavalion vaihtamisen avulla. Vaikka tämä kuulostaa varsin loogiselta, on ruoan, meidän ihmisten ja kehonkuvan suhde hiukan monimutkaisempi.

Miten kehonkuva ja sen ihanteet ovat muuttuneet kuluneiden vuosikymmenien aikana? Miten kehonkuvaan tulisi suhtautua terveellisesti? Miten on selitettävissä, että vääristynyt kehonkuva voi johtaa jopa vakaviin syömishäiriöihin? Miten kehonkuvaamme vaikuttavat suorituskeskeinen yhteiskunta, jossa elämme? Entä onko sosiaalisella medialla ja sen algoritmeilla näppinsä pelissä?

Food & Future podcast-sarjan jaksossa toimittaja Henri Hyppönen keskustelee syömisen, ruoan ja kehonkuvankuvan nykyisyydestä sekä tulevaisuudesta yhdessä tutkijan ja ravitsemusterapeutti Ulla Kärkkäisen kanssa.

”Hyvä kehonkuva on sitä, että pitää omaa kehoaan ystävänä. Eli suhde omaan kehoon ei tarvitse olla jotenkin ehdoton ja sellainen, että tykkäisi vaikkapa jokaisesta kehonosastaan. Suhteen omaan kehoon tulisi olla kunnioittava ja hyväksyvä ” sanoo ravitsemusterapeutti Ulla Kärkkäinen kysyttäessä terveestä suhtautumisesta kehonkuvaan ja toivoo hartaasti, että tulevaisuudessa laihduttaminen ei olisi enää keskustelunaihe.

Food & Future podcast-sarjan viides jakso ”Ihannekeho ja suhde ruokaan – minne olemme menossa?” on nyt kuunneltavissa Spotifyssa ja katsottavissa Youtubessa. Kuuntele kiinnostava jakso nyt ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa käyttäen tunnistetta #foodandfuture.

Jakso 5

Kuuntele jakso nyt!

Food & Future podcast-sarjan toinen jakso on ulkona nyt! Kuuntele jakso alla olevan playerin kautta tai Spotifyssa. Voit myös katsoa jakson Youtubessa.

Katso Youtubessa

Jakso 5: Ihannekeho ja suhde ruokaan – minne olemme menossa?