Millainen on tulevaisuudessa biohakkerin ruokavalio?

Millainen on tulevaisuudessa biohakkerin ruokavalio?

Jakso 3

Millainen on tulevaisuudessa biohakkerin ruokavalio?

Erilaisten ruokavaliosuositusten etsiminen ja kokeileminen tuntuvat olevan nykyihmisen lempiajanvietettä, ruoka kun on päivittäinen osa nautintojamme. Erityisesti ruokavaliota muuttamalla pyrimme vastaamaan erilaisiin painonhallinnan tai terveyden kysymyksiin jatkuvasti. Mutta mitä biohakkeri ajattelee ruokavaliosta osana ihmisen terveyttä? Miltä näyttää tulevaisuudessa biohakkerin ruokavalio? Voiko tulevaisuudessa jokaisella meistä olla oma, omaan DNA:han perustuva ruokavalio?

Food & Future podcast-sarjan kolmannessa jaksossa Henkka Hyppösen vieraaksi saapuu johtava biohakkeri ja futuristi Teemu Arina. Biohakkerina hän haluaa löytää itselleen sellaisen ruokavalion, jolla hän ei vain pysy terveenä, vaan voi myös ennaltaehkäistä sairauksia sekä edistää muutoinkin terveyttään. Hänen mukaansa biohakkerin ruokavalio onkin erityisesti ruokavalion hienostunutta optimointia oman terveyden puolesta. Hänen mukaansa koko biohakkerointi perustuu siis oman elinympäristönsä optimointiin suhteessa omaan terveyteensä.

Kiinnostavassa podcast-jaksossa Henkka Hyppönen ja Teemu Arina keskustelevat mahdollisesta tulevaisuudenkuvasta, jossa jokaisella ihmisellä voisi olla jopa omaan DNA:han perustuva ruokavalio. Tässä yhteydessä biohakkeri Arina kuitenkin muistuttaa, että ennen kuin on tarvetta mennä tuollaiselle tasolle oman terveytensä optimoimisen kanssa, tulisi ensin muistaa niin sanotut perusasiat: uni ja palautuminen. Biohakkerin ruokavalio, joka voisi perustua jopa tutkimukseen omasta DNA:sta, tulee vasta näiden seikkojen huomioimisen jälkeen tarpeelliseksi.

Mutta millainen on johtavan biohakkerin mukaan suositeltava ruokavalio tulevaisuudessa? Miltä näyttää siis biohakkerin ruokavalio? Entä miltä näyttää ruoan ja ruoantuotannon tulevaisuus, kun katsomme vuoteen 2050 asti? Näihin ja moneen muuhun kiinnostavaan kysymykseen saat vastauksen käsillä olevasta uudesta Food & Future podcast-sarjan jaksosta, joka on kuunneltavissa tai katsottavissa nyt.

Food & Future podcast-sarjan kolmas jakso ”Määritteleekö DNA dieettisi tulevaisuudessa?” on nyt kuunneltavissa Spotifyssa ja katsottavissa Youtubessa. Kuuntele jakso nyt!

Jakso 3

Kuuntele jakso nyt!

Food & Future podcast-sarjan kolmas jakso on ulkona nyt! Kuuntele jakso alla olevan playerin kautta tai Spotifyssa. Voit myös katsoa jakson Youtubessa.

Katso Youtubessa

Jakso 3: Määritteleekö DNA dieettisi?

Vieraana biohakkeri Teemu Arina

Jakso 3: Määritteleekö DNA dieettisi?
Henkka Hyppönen
Juontaja

Henkka Hyppönen

Palkittu puhuja Henri "Henkka" Hyppönen haastaa perinteistä ajattelua ja inspiroi kuuntelijaa ajatuksillaan. Henri on Senior Advisor, tietokirjailija, yrittäjä ja tv-esiintyjä; todellinen monitaituri, jonka tekemisessä yhdistyy luovuus ja tutkimustiedon hyödyntäminen. Taitavan tarinankerronnan lisäksi Henrin ehdottomia vahvuuksia ovat kyky innostaa, vaikuttaa ja haastaa yleisöä ajattelemaan uudella tavalla.

Vieraat

Kuusi asiantuntijaa

Food & Future -podcast-sarjaa tähdittävät erinomainen joukko asiantuntijavieraita alojensa kirkkaimmilta huipuilta. Toimittaja Henkka Hyppösen vieraiksi asettuvat tulevaisuuden tutkimuksen professori Markku Wilenius, psykologi Outi Pikkuoksa, biohakkeri Teemu Arina, biotekniikan tohtori Lauri Reuter, ravitsemusterapeutti Ulla Kärkkäinen sekä erikoistutkija Terhi Latvala. Hyppää nyt mukaan matkalle kohti tulevaisuutta ja sen yli!

Kuusi asiantuntijaa