Yrttimarinoitu aprikoosibroileri ja punajuuripilahvi

Yrttimarinoitu aprikoosibroileri ja punajuuripilahvi

Yrttimarinoitu aprikoosibroileri punajuuripilahvin kera vie kielen mennessään. Kokeile jo tänään!
https://www.arla.fi/reseptit/yrttimarinoitu-aprikoosibroileri-ja-punajuuripilahvi/

Tee näin:

  • Broilerinfileet: Sekoita öljy, yrtit ja soija marinadiksi. Hiero fileet marinadilla kauttaaltaan ja anna niiden maustua siinä n. 2 tuntia. Ruskista marinoidut fileet pinnalta pannulla ja kypsennä tarvittaessa loppuun kiertoilma-höyryssä. Aprikoosi-kermakastike: Kiehauta kanaliemikuutio vedessä. Lisää valutetut, soseutetut aprikoosit. Lisää ruokakerma. Mausta lopuksi hunajalla ja pippurilla. Kuumenna. Punajuuripilahvi: Kuullota riisi, sipuli ja punajuuri öljyssä. Lisää kanaliemi ja vesi, anna hautua kypsäksi. Tarjoa kaikki yhdessä ja nauti!
Valmis!

Ainekset

Puhdistettua broilerin rintafileetä
8
Kylmäpuristettua oliiviöljyä
1½ dl
Hienonnettua tuoretta rosmariinia
1 rkl
Hienonnettua tuoretta timjamia
1 rkl
Soijakastiketta
3 rkl
Aprikoosi-kermakastike
Vettä
1 dl
Kanaliemikuutio
½
2 dl
Säilykeaprikooseja
300 g
Hunajaa
1 rkl
Mustapippuria
Punajuuripilahvi
Pitkäjyväistä riisi
4 dl
Kanalientä
1 dl
Sipuleita kuutioituna
100 g
Tuoreita punajuurta raasteena
100 g
Oliiviöljyä
1 dl
Vettä
1 l