
Yrttimarinoitu aprikoosibroileri ja punajuuripilahvi
Yrttimarinoitu aprikoosibroileri punajuuripilahvin kera vie kielen mennessään. Kokeile jo tänään!
Ainekset
Annokset
- 8 puhdistettua broilerin rintafileetä
- 1½ dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
- 1 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
- 1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
- 3 rkl soijakastiketta
Aprikoosi-kermakastike
- 1 dl vettä
- ½ kanaliemikuutio
-
2 dl Arla kuohukermaa
- 300 g säilykeaprikooseja
- 1 rkl hunajaa
- mustapippuria
Punajuuripilahvi
- 4 dl pitkäjyväistä riisiä
- 1 dl kanalientä
- 100 g sipulia kuutioituna
- 100 g tuoreita punajuuria raasteena
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 l vettä
Tee näin:
Tee näin:
Broilerinfileet: Sekoita öljy, yrtit ja soija marinadiksi. Hiero fileet marinadilla kauttaaltaan ja anna niiden maustua siinä n. 2 tuntia. Ruskista marinoidut fileet pinnalta pannulla ja kypsennä tarvittaessa loppuun kiertoilma-höyryssä. Aprikoosi-kermakastike: Kiehauta kanaliemikuutio vedessä. Lisää valutetut, soseutetut aprikoosit. Lisää ruokakerma. Mausta lopuksi hunajalla ja pippurilla. Kuumenna. Punajuuripilahvi: Kuullota riisi, sipuli ja punajuuri öljyssä. Lisää kanaliemi ja vesi, anna hautua kypsäksi. Tarjoa kaikki yhdessä ja nauti!