Yön yli kohtetut pikkupatongit

Yön yli kohtetut pikkupatongit

Valmista patonkitaikina tänään ja paista yön yli kohotetut tuoreet pikkupatongit eli baguettet huomenna! Nauti tuoreet lämpimät pikkupatongit heti aamupalaksi.

Tee näin:

Edellinen ilta
  • Sekoita jogurtti, hiiva, suola ja hunaja kulhossa. Lisää noin puolet kurpitsansiemenistä ja suurinosa jauhosta. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Petiä ja säilytä kylmässä yön yli.
Seuraava päivä
  • Vaivaa taikina jauhotetulla työpöydällä. Leikkaa taikina 8 osaan, muotoile ja kierrä ohuet patongit noin 15 cm pitkiä. Laita ne nousemaan levinpaperilla päällystettylle pellille, anna kohota noin 15 min. Kuumenna uuni 250°:seen. Voitele patongit voisulalla ja ripottele loput kurpitsansiemet päälle sekä hiukan merisuolaa. Paista leivät uunin keskitasossa noin 10 min. Jäähdytä ritilällä ilman leivinliinaa.
Valmis!

Ainekset

Ainekset
Arla Ingman Luonnonjogurttia
2½ dl
Suolaa
1 tl
Hunajaa
1 rkl
Kurpitsansiemen
1 dl
Vehnäjauhoja
4 dl
Merisuolaa