
Whoopie Pie
Whoopie pie eli täytekeksi koostuu yleensä kahdesta suklaakeksistä ja vaniljakreemistä. Tässä reseptissä on käytetty suklaan sijaan maukasta kurpitsaa.
Ainekset
Annokset
- 500 g butternut-kurpitsaa
-
75 g Arla Meijerivoita huoneenlämpöisenä
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 tl kanelia
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ sitruunan raastettu kuori
- ½ rkl vaniljasokeria
- suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
Vaniljakreemi
- 1½ dl maustamatonta tuorejuustoa
- ¾ dl tomusokeria
-
1½ rkl Arla kuohukermaa
- 1½ rkl vaniljasokeria
Tee näin:
Tee näin:
Kuori ja paloittele kurpitsa, poista siemenet. Keitä kurpitsapalaset vedessä pehmeiksi. Siivilöi ja painele kevyesti irtoneste pois. Soseuta kurpitsapalat tehosekoittimessa. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat ja sekoita ilmavaksi. Lisää kurpitsasose ja sitruunankuoriraaste. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele taikinan sekaan. Lusikoi ruokalusikalla taikinakekoja leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Jäähdytä. Sekoita vaniljakreemin ainekset keskenään ja täytä Whoopie pies -kakkuset kreemillä sandwich-tyyliin. Koristele valmis whoopie pie halutessasi vaniljakreemillä ja strösselillä.