Täytetyt pikkuleivät

Täytetyt pikkuleivät

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(6)

Nämä uskomattoman suloiset pikkuleivät maistuvat sekä lapsille että aikuisille. Aitoja "lehmäpipareita" saat lehmänmuotoisella Arla-piparkakkumuotilla, mutta muunkin muotoiset muotit toki käyvät.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 30 kpl

Pikkuleivät

Täyte

  • 125 g Arla maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 g tummaa suklaata sulatettuna
  • 1 dl tomusokeria

Vaalea kuorrutus

  • 1 kananmunan valkuainen
  • 3 dl tomusokeria
  • 2 rkl vettä

Tumma kuorrutus

  • 1 kananmunan valkuainen
  • 3 dl kaakaotomusokeria
  • 2 rkl vettä

Tee näin:

Tee näin:

Pikkuleivät: vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne mukaan taikinaan. Tee taikinasta pallo, kääri se tiukasti kelmuun ja laita jääkaappiin jähmettymään 1-2 tunniksi. Ota sitten taikinapallo jääkaapista ja kaulitse se noin 0.5 sentin paksuiseksi levyksi. Ota sitten piparkakkumuotilla haluamasi muotoisia pikkuleipiä. Paista pikkuleipiä 200-asteisessa uunissa keskitasolla 5-8 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä ja koristelua. Täyte: sulata ensin suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä. Sekoita sitten tuorejuusto, sula suklaa ja tomusokeri tasaiseksi massaksi. Pursota tai asettele teelusikan avulla yhdelle pikkuleivälle tasaisesti täytettä. Paina toinen pikkuleipä varovasti täytteen päälle, jolloin syntyy ikään kuin pikkuleipä-"sandwich". Kuorrutus: vatkaa valkuainen kevyesti ja sekoita tomusokeria (ja vettä tarvittaessa) sen joukkoon niin paljon että saat pursotettavan seoksen. Laita kuorrutus muovipussista tai leivinpaperista tehtyyn tötteröön ja leikkaa tötterön/muovipussin päästä pieni pala pois. Voit myös käyttää tähän tarkoitukseen erityistä pursotinpussia ja -suutinta. Pursota päällimmäisen pikkuleivän pinnalle haluamiasi kuvioita. Kuvan "lehmän" ruskeat pilkut saat aikaan kun teet samalla tavoin kuorrutteen, mutta käytät tavallisen tomusokerin sijaan kaakaotomusokeria.

Vinkki

Vinkki! Täytteenä voi käyttää myös aprikoosi- tai vadelmahilloa!