Vertical cake eli vertikaalikakku

Vertical cake eli vertikaalikakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(9)

60+ min

Vertical cake ihastuttaa niin juhlissa kuin arjessa. Kakussa pohjakerrokset ovat normaalista poiketen pystyssä. Näyttävyydestä huolimatta se ei ole vaikea valmistaa

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Pohja

  • 10 kananmunaa
  • 5 dl sokeria
  • 1 dl leivontaan tarkoitettua kaakaojauhetta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

Kuorrute

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Valmista pohja

1. Lämmitä uuni 175C -asteeseen. Yhdistä munat ja sokeri kulhossa. Laita kuiva-aineet erilliseen kulhoon, lisää joukkoon leivinjauhe ja sekoita kuiva-aineet keskenään.

2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää vaahdon joukkoon vähän kerrallaan kuiva-aineseos välttäen kovaa vatkaamista.

3. Ota esiin kaksi uunipeltiä. Laita pelleille leivinpaperit ja voitele ne kevyesti sulatetulla voilla niin, ettei kakkupohja tartu leivinpapereihin kiinni. Kaada puolet kakkupohjan seoksesta tasaisesti pellille ja paista uunissa n. 13–15 minuuttia. Paista toinen kakkupohja samaa ohjetta noudattaen.

4. Kun kakkupohjat ovat valmiita, anna niiden levätä hetki. Ota esiin leivontaliina ja ripottele sen päälle tomusokeria. Kumoa kakkulevy leivontaliinan päälle ja ripottele tomusokeria myös kakun toiselle puolelle. Rullaa kakkulevy leivontaliinan sisällä rullaksi ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Valmista täyte

Kakkupohjien vetäytyessä tehdään täyte. Lisää kulhoon voi, appelsiini ja vanilja sekä viimeisenä tomusokeri pikkuhiljaa sekoittaen. Täytteen voi halutessaan maustaa muullakin kuin appelsiinilla. Sekoittaminen onnistuu parhaiten monitoimikoneella tai käsivatkaimella. Jos seos vaikuttaa liian jäykältä, koostumusta voi säädellä tomusokerin määrällä tai lisäämällä tilkan maitoa seoksen joukkoon.

Kasaa kakku

1. Avaa kakkukääröt ja poista taikinalevyt leivinpaperin välistä. Leikkaa kakut puoliksi leveyssuunnassa, niin että saat aikaiseksi pitkiä kakkupohjasiivuja. Levitä täytettä tasaisesti jokaiselle neljälle suikaleelle ja tasoita täyte saman paksuiseksi.

2. Aloita kakun rullaaminen yhdestä kakkusiivusta, ja jatka rullaamista valmiin rullan perään seuraavalla kakkupohjasiivulla. Tarkista, että siivut ovat samoin päin: leikkaussivun tulee olla kaikilla kakkusiivuilla samalla puolella. Käytännössä tämä on kuin rullaisi kääretorttua useasta isommasta kakkusuikaleesta. Jatka kakun rullaamista, kunnes kaikki neljä suikaletta on rullattu yhdeksi kokonaisuudeksi.

3. Tämän jälkeen käännä vertical cake eli vertikaalikakku pystyyn niin että tasaisempi leikkaussivu on ylöspäin.

Koristele kakku

1. Valmista kuorrute samaan tapaan kuin täyte. Lisää kulhoon voi sekä vanilja ja sekoita pikkuhiljaa seoksen joukkoon tomusokeria. Halutessasi voit maustaa kuorrutteen esimerkiksi sitruunamehulla. Sekoittaminen onnistuu parhaiten monitoimikoneella tai käsivatkaimella. Jos seos vaikuttaa liian jäykältä, koostumusta voi säädellä tomusokerin määrällä tai lisäämällä tilkan maitoa seoksen joukkoon.

2. Koristele kakun sivut ja päällinen haluamallasi tavalla. Koristeeksi sopivat tuoreet, näyttävät hedelmät kuten puolitetut viikunat, kokonaiset karhunvatukat, ananaskirsikat kokonaisina tai viipaloidut persimonit. Voit myös käyttää koristeluun myrkyttömiä leikkokukkia ja viheroksia kuten pistaasipuunoksia tai eukalyptus-oksia.