Presidentillinen vauvakakku

Presidentillinen vauvakakku

Tämä herkullinen mustikkatäytekakku on loihdittu juhlistamaan presidenttiparin lapsen syntymää. Lämpimät onnittelut Sauli ja Jenni!
https://www.arla.fi/reseptit/presidentillinen-vauvakakku/

Tee näin:

Koristeiden valmistus
  • Valmista koristeet edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kovettua. Kauli valkoista sokerimassaa noin 4mm paksuiseksi levyksi tomusokeroidulla alustalla.
  • Leikkaa massasta terävällä veitsellä kaksi noin 9cm korkuista ja yksi noin 5cm korkuinen Suomen kartan muoto. Voit kopioida kartan muodon esimerkiksi leivinpaperille lyijykynällä ja leikata leivinpaperista muotojen mallit. Työnnä jokaiseen koristeeseen cocktailtikku noin puoleen väliin asti ja anna koristeiden kuivua yön yli huoneenlämmössä.
  • Kostuta koristeiden pintaa kevyesti vedellä siveltimen avulla, jotta koristeiden pinnasta tulee tahmea.
  • Nosta koristeet lehtikultalevyn päälle, jolloin kulta tarttuu koristeiden pintaan. Viimeistele kultaus nostelemalla kultalehden paloja siveltimellä kohtiin, joista kultausta jäi puuttumaan.
  • Värjää pieni määrä sokerimassaa siniseksi ja keltaiseksi.
  • Kauli massat ohuiksi levyksi ja leikkaa terävällä veitsellä hahmoille nauhat. Kiinnitä nauhat paikalleen elintarvikeliimalla.
Kakun valmistus
  • Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla kaksi halkaisijaltaan 15 cm:n kokoista kakkuvuokaa.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Yhdistä toisessa kulhossa kananmunat, maito ja rypsiöljy. Lisää kuivat aineet nesteeseen siivilän läpi ja sekoita tasaiseksi.
  • Kääntele joukkoon mustikat.
  • Kaada taikina vuokiin ja paista uunin alimmalla tasolla noin tunnin ajan, kunnes testitikkuun tarttuu vielä muutamia meheviä murusia.
  • Kumoa kakkupohjat vuoista ja peitä kelmulla jäähtymisen ajaksi.
  • Vatkaa pehmeä voi, tomusokeri, maito ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaaleaksi kreemiksi.
  • Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi. Lisää nopeasti lusikalla sekoittaen joukkoon neljäsosa vanilja-kreemistä. Sekoita kreemi tuorejuuston joukkoon samantien, jotta kreemin voi ei ehdi jähmettyä viileän tuorejuuston vaikutuksesta. Sekoita vain sen verran, että täyte on tasaista.
  • Tasoita kakkupohjien pinnat terävällä veitsellä ja leikkaa pohjat kahteen kerrokseen.
  • Täytä kakku tuorejuustotäytteellä ja kostuta kakkukerrokset samalla.
  • Kuorruta kakku kreemillä.
  • Värjää noin puoli desiä kreemistä pinkiksi ja noin puoli desiä siniseksi.
  • Lisää erivärisiä kreemejä kakun pintaan palettiveitsellä luodaksesi vesivärimäisen pinnan.
  • Kiinnitä lehtikullan paloja siveltimen avulla kuorrutteen pintaan.
  • Sulata valkosuklaa ja lisää rypsiöljy.
  • Levitä kuorrute kakun päälle niin, että se valuu reunoilta hieman.
  • Työnnä Suomihahmot cocktailtikkuineen paikalleen kakun päälle.
  • Maalaa mustikoita ja karhunvadelmia kultaisella tomuvärillä ja asettele ne paikalleen kakun pinnalle.
Valmis!

Ainekset

Mustikkakakku:
Vehnäjauhoja
4½ dl
Sokeria
2½ dl
Leivinjauhetta
3 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Suolaa
ripausta
Kananmunia
3
2¼ dl
Rypsiöljyä
1 dl
Mustikoita
3 dl
Kostutus
½ dl
Kuorrute:
400 g
Tomusokeri
4 dl
3 rkl
Vaniljasokeria
1 rkl
Sinistä elintarvikevärejä
Pinkkiä elintarvikevärejä
Täyte
Maustamatonta tuorejuustoa
400 g
Tomusokeria
1 dl
Valkosuklaakuorrute:
Valkosuklaa
50 g
Tl rypsiöljy
1
Koristeet
Sokerimassaa
150 g
Bambuvarrasta tai coctailtikkuja
3 3
Syötävää lehtikultaa
Sinistä elintarvikevärejä
Keltaista elintarvikevärejä
Elintarvikeliimaa
Karhunvatukoita
Mustikkat
Kultaista tomuväriä
Lisää herkullisia ideoita