Presidentillinen vauvakakku - Reseptit - Arla
Presidentillinen vauvakakku

Presidentillinen vauvakakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(11)

Tämä herkullinen mustikkatäytekakku on loihdittu juhlistamaan presidenttiparin lapsen syntymää. Lämpimät onnittelut Sauli ja Jenni!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Vuokiin

Mustikkakakku:

  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 2½ dl sokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • suolaa
  • 3 kananmunaa
  • 2¼ dl Arla kevytmaitoa Kevytmaito
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 3 dl mustikoita

Kostutus

Kuorrute:

Täyte

  • 400 g Arla Luomu maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria

Valkosuklaakuorrute:

  • 50 g valkosuklaata
  • 1 tl rypsiöljyä

Koristeet

  • 150 g sokerimassaa
  • 3 coctailtikkuja
  • syötävää lehtikultaa
  • sinistä elintarvikeväriä
  • keltaista elintarvikeväriä
  • elintarvikeliimaa
  • karhunvatukoita
  • mustikoita
  • kultaista tomuväriä

Tee näin:

Tee näin:

Koristeiden valmistus

1. Valmista koristeet edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kovettua. Kauli valkoista sokerimassaa noin 4mm paksuiseksi levyksi tomusokeroidulla alustalla. Leikkaa massasta terävällä veitsellä kaksi noin 9cm korkuista ja yksi noin 5cm korkuinen Suomen kartan muoto. Voit kopioida kartan muodon esi-merkiksi leivinpaperille lyijykynällä ja leikata leivinpaperista muotojen mallit. Työnnä jokaiseen koristeeseen cocktailtikku noin puoleen väliin asti ja anna koristeiden kuivua yön yli huoneenlämmössä.

2. Kostuta koristeiden pintaa kevyesti vedellä siveltimen avulla, jotta koristeiden pinnasta tulee tahmea. Nosta koristeet lehtikultalevyn päälle, jolloin kulta tarttuu koristeiden pintaan. Viimeistele kultaus nostelemalla kultalehden paloja siveltimellä kohtiin, joista kultausta jäi puuttumaan.

3. Värjää pieni määrä sokerimassaa siniseksi ja keltaiseksi. Kauli massat ohuiksi levyksi ja leikkaa terävällä veitsellä hahmoille nauhat. Kiinnitä nauhat paikalleen elintarvikeliimalla.

Kakun valmistus

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla kaksi halkaisijaltaan 15 cm:n kokoista kakkuvuokaa.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä toisessa kulhossa kananmunat, maito ja rypsiöljy. Lisää kuivat aineet nesteeseen siivilän läpi ja sekoita tasaiseksi. Kääntele joukkoon mustikat. Kaada taikina vuokiin ja paista uunin alimmalla tasolla noin tunnin ajan, kunnes testitikkuun tarttuu vielä muutamia meheviä murusia. Kumoa kakkupohjat vuoista ja peitä kelmulla jäähtymisen ajaksi.

3. Vatkaa pehmeä voi, tomusokeri, maito ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaaleaksi kreemiksi. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi. Lisää nopeasti lusikalla sekoittaen joukkoon neljäsosa vanilja-kreemistä. Sekoita kreemi tuorejuuston joukkoon samantien, jotta kreemin voi ei ehdi jähmettyä viileän tuorejuuston vaikutuksesta. Sekoita vain sen verran, että täyte on tasaista.

4. Tasoita kakkupohjien pinnat terävällä veitsellä ja leikkaa pohjat kahteen kerrokseen. Täytä kakku tuorejuustotäytteellä ja kostuta kakkukerrokset samalla. Kuorruta kakku kreemillä. Värjää noin puoli desiä kreemistä pinkiksi ja noin puoli desiä siniseksi. Lisää erivärisiä kreemejä kakun pintaan palettiveitsellä luodaksesi vesivärimäisen pinnan. Kiinnitä lehtikullan paloja siveltimen avulla kuorrutteen pintaan.

5. Sulata valkosuklaa ja lisää rypsiöljy. Levitä kuorrute kakun päälle niin, että se valuu reunoilta hieman.

6. Työnnä Suomihahmot cocktailtikkuineen paikalleen kakun päälle. Maalaa mustikoita ja karhunvadelmia kultaisella tomuvärillä ja asettele ne paikalleen kakun pinnalle.