Valkosuklaa-mustikkakakku

Valkosuklaa-mustikkakakku

Valkosuklaa-mustikkakakku on juhlien kuningatar, jota kelpaa tarjoilla tärkeimmissäkin juhlissa. Tyylikkään kakun salaisuus on suussasulava täyte ja valkosuklaa.

Tee näin:

Valmista pohja
  • Riko kananmunat lasiin. Mittaa toiseen lasiin silmämääräisesti saman verran sokeria kuin kananmunia on (n. 2dl).
  • Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
  • Kippaa kananmunat sokerin joukkoon ja vaahdota vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vispilöiden kuvio pysyy hetken vaahdon pinnalla.
  • Ripauta kardemumma muna-sokerivaahtoon ja siivilöi mukaan jauhot. Nostele jauhot vaahdon joukkoon välttäen turhan voimakasta sekoitusta, jotta kakkutaikina pysyy ilmavana.
  • Kaada kakkutaikina (halkaisijaltaan 22–24 cm) irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi ja jonka reunat on voideltu. Voit myös käyttää korppujauhotettua kakkuvuokaa.
  • Paista kakkua 175 asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Voit tarkistaa kakun kypsyyden tökkäämällä kakkuun puutikun. Jos tikkuun ei jää taikinaa, on kakku kypsä. Anna kakun jäähtyä.
Valmista täyte
  • Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
  • Ota 2/3 kermavaahdosta erilleen kakun kuorrutusta varten. Mausta kuorrutteen kermavaahto aidolla vaniljalla tai vaniljasokerilla. Jos käytät vaniljatankoa, puolita tanko ja laita toinen puolikas säilöön myöhempää käyttöä varten. Halkaise puolikas tanko ja irrota siemenet veitsen kärjellä. Hiero vaniljansiemeniä ja sokeria veitsellä leikkuulaudan päällä, jolloin vaniljansiemenistä tulee irtonaisia. Mausta kuorrute halutessasi vaniljan lisäksi sokerilla makusi mukaan. Nosta jääkaappiin odottamaan.
  • Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita puolet valkosuklaasta ripeästi jäljellä olevaan 1/3 osaan kermavaahtoa. Lisää loput valkosuklaasta ja sekoita. Lisää joukkoon rahka ja sekoita tasaiseksi. Nosta täyte jääkaappiin.
Valmista koristeet
  • Juhlakakkua varten kannattaa valmistaa kestäviä suklaakoristeita – etenkin kesähelteellä. Kestävyyttä voi parantaa temperoimalla suklaan. Voit myös tehdä koristeet ilman temperointia, mutta silloin koristeista ei tule yhtä kestäviä. Paranna tällöin koristeiden kestävyyttä nostamalla valmiit koristeet hetkeksi pakastimeen ennen kakun koristelua.
  • Temperoi valkosuklaa tai sulata se varovasti mikrossa tai vesihauteessa.
  • Dippaa mansikat puolittain valkosuklaaseen ja nosta lautaselle asetetun leivinpaperin päälle jähmettymään.
  • Levitä loppu valkosuklaa lautaselle asetetun leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Pilko levyn pinnalle muutama pensasmustikkaviipale, ja nosta koristeet jääkaappiin jähmettymään.
Täytä ja koristele kakku
  • Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
  • Aseta alin kakkupohja tarjoilulautaselle. Kostuta se kevyesti vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Jaa pohjan päälle puolet täytteestä.
  • Täytä seuraava kerros samalla tavalla.
  • Nosta päälle kolmas kakkulevy ja kostuta kevyesti.
  • Kuorruta kakku vaniljakermalla. Saat tasaisen kuorrutteen, kun käytät levittämiseen kuuman veden alla lämmitettyä, kuivattua kakkulapiota tai lastaa. Toista kuumennus useamman kerran levityksen aikana.
  • Koristele kakku juuri ennen tarjoilua lohkotuilla valkosuklaasirpaleilla, mintulla, syötävillä kukilla ja valkosuklaaseen dipatuilla mansikoilla. Viimeistele ripottelemalla pinnalle marjajauhetta.
Valmis!
Vinkki

Vinkki! Jos haluat pienemmän kakun, voit hyvin valmistaa samalla ohjeella kolmen munan kakkupohjan ja käyttää halkaisijaltaan 20 cm:n kakkuvuokaa.

Ainekset

Pohja
Kananmunia
4
Sokeria
n. 2 dl
Vehnäjauhoa
1 dl
Perunajauhoja
1 dl
Leivinjauhetta
2 tl
Kardemummaa
2 tl
Täyte ja kuorrutus
2 prk
4 dl
Valkosuklaa
100 g
Vaniljasokeria
2 tl
Vaniljatangon siemenet (tai rouhittua vaniljaa myllystä)
½
Kostutukseen
Maitoa ja vaniljasokeria
Koristeluun
Mustikoita ja mansikoita
200 g
Syötäviä kukkia tai minttua
Valkosuklaa
100 g
Marjajauhetta esim. mustikka tai mansikka)
Lisää herkullisia ideoita
Vaniljajuustokakku
1 tunti
Vaniljajuustokakku
(60)