Valkosuklaapikkuleivät

Valkosuklaapikkuleivät

Pikkuleivät maistuvat jo sellaisenaan ihanilta, mutta kun lisäät taikinaan valkosuklaata, on elämys vieläkin herkullisempi!

Tee näin:

  • Vaahdota sokerit pehmenneen voin joukkoon ja vatkaa kananmunat seoksen joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja sekoita joukkoon rouheasti murennettu valkosuklaa. Jos haluat keksien pinnalle näkyviä suklaahippusia, säästä osa suklaasta myöhemmin käytettäväksi. Sekoita jauhot taikinan joukkoon pienissä erissä. Anna valmiin taikinan jähmettyä jääkaapissa puolisen tuntia. Muotoile pellille leivinpaperin päälle isoja pyöreitä cookies-pikkuleipiä. Jos haluat pinnalla näkyvän suklaahippusia, painele aiemmin talteen ottamasi suklaa murusina keksien pinnalle. Paista keksejä 200 asteessa 8-10 minuuttia. Nosta valmiit cookiet pelliltä varovasti jäähtymään, jotta niihin muodostuu rapsakka pinta.
Valmis!

Ainekset

200 g
Sokeria
1 dl
Fariinisokeria
1 dl
Vaniljasokeria
1½ tl
Kananmunia
2
Vehnäjauhoja
4 dl
Kaurahiutale
1½ dl
Suolaa
½ tl
Leivinjauhetta
1 tl
Valkosuklaa
200 g
Lisää herkullisia ideoita