Valkosipulimaustevoi

Valkosipulimaustevoi

Ravintoloista tutut maustevoinapit ovat niin helppoja valmistaa, että niiden mausta pääsee nauttimaan myös kotikeittiöissä.

Tee näin:

  • Laita valkosipulinkynnet kuorineen folionyyttiin ja lorauta joukkoon hieman oliiviöljyä. Sulje nyytti ja laita se puoleksi tunniksi 200-asteiseen uuniin. Pilko pehmennyt voi pieniksi paloiksi. Laita tehosekoittimeen voikimpaleet, rosmariininoksan lehdet, oregano ja suola. Purista ´joukkoon myös uunista ottamasi valkosipulinkynnet. Uunissa pehmenneiden valkosipulinkynsien kuori jää sormiesi väliin ja sisus puristuu kätevästi tehosekoittimeen muiden ainesten joukkoon. Surauta voiseos tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lusikoi voimassa tuorekelmun päälle pitkuliaiseen muotoon. Pyöräytä tuorekelmua muutaman kerran massan ympärille ja nosta makkaramainen pötkylä jääkaappiin jähmettymään. Kun maustevoimassa on kovettunut, siitä pystyy leikkaamaan voinappeja pihvien päälle.
Valmis!
Vinkki

Tämän ohjeen on meille suunnitellut Köökistä kajahtaa -blogin Maija!

Ainekset

100 g
Valkosipulinkynsiä
3
Oliiviöljyä
Tuore rosmariinin oksa
Oreganoa
1 tl
Suolaa
½ tl